Megszólalt Szoboszlai csapattársának elrabolt édesapja, miután szabadon engedték

Luis Manuel Diaz, emberrablás
Luis Manuel Diaz, father of Liverpool's forward Luis Diaz, waves to neighbors on his arrival to his home after being liberated in Barrancas, Colombia on November 9, 2023. The ELN guerrilla, in peace negotiations with the Colombian government, released this Thursday the father of the Liverpool football player Luis Diaz, kidnapped since October 28 in a border area with Venezuela, according to images broadcasted by local media. (Photo by -STR / AFP)
Vágólapra másolva!
A Liverpool futballistájának, Luis Díaznak az elrabolt édesapja, Luis Manuel Díaz a szabadon engedése után úgy döntött, hogy marad Kolumbiában.

A Liverpool kolumbiai focistájának édesapját, Luis Manuel Díazt az őt 13 napja Barrancas tartományból elrabló bűnözők csütörtökön engedték szabadon. A játékos mindkét szülőjének elrablását a Nemzeti Felszabadítási Hadsereg (ELN) vállalta magára, majd miután az édesanyát elengedték, a félkatonai szervezet parancsnoka, Jose Manuel Martinez Quiroz elismerte, hogy tévedésből rabolták el a házaspárt.

"Az a törekvésem, hogy a városomban maradhassak, mert az egész családom itt él. A kormány lenyűgözően erős és nagy támogatást nyújtott nekem.

mondta Szoboszlai Dominik csapattársának édesapja, aki részleteket is közölt a fogságáról.

mondta Luis Manuel Díaz, aki csaknem 12 napig nem aludt a fogsága során.

Az 5800 tagból, köztük mintegy 2800 harcosból álló ELN-t az Egyesült Államok és az Európai Unió terrorszervezetnek tekinti. A lázadó csoportot azzal vádolják, hogy emberrablással, kábítószer-kereskedelemmel, illegális bányászattal és zsarolással finanszírozza magát. Pénteken a csoport legfelsőbb parancsnoka, Antonio Garcia a közösségi médiában azt mondta, hogy a béketárgyalások nem tiltják az emberrablásokat, mint finanszírozási eszközt.

Forrás