Vágólapra másolva!
Eldőlt, hogy mégis Plovdivban játsszák a Bulgária-Magyarország Eb-selejtezőt. A Bolgár Labdarúgó-szövetség (BFS) dönti el, hogy közönség előtt rendezik-e meg a találkozót. A Hriszto Botev Stadion kivitelező cég tulajdonosa, Ilijan Filipov szavai viszont némiképp ellentmondanak a híreknek. 

Véget ért a bolgár szappanopera: marad Plovdiv

Napok óta kérdéses volt a november 16-i Bulgária-Magyarország labdarúgó Eb-selejtező megrendezése, most úgy néz ki, hogy véget ért a szappanopera.

A meccset ugyanis mégis Plovdivban játsszák

- értesült a trud.bg.

Mégis Plovdivban lehet a meccs Forrás: trud.bg

Ezt Kosztadin Dimitrov, a város polgármestere jelentette be.

"A levél alapján az új hét első munkanapján - november 13-án, hétfőn -

- mondta Kostadin Dimitrov a Plovdiv24-nek.

A 24chasa.bg-nek is beszélt a részletekről Dimitrov, ahol elmondta, ha Filipov garantálja a biztonságot, akkor nincs akadálya annak, hogy engedélyezzék a mérkőzést a Hriszto Botev Stadionban.

Már a stadion építéséért felelős cég tulajdonosa is pozitív

A Hriszto Botev Stadion kivitelező cég tulajdonosa, Ilijan Filipov pedig arról tájékoztatta a Plovdiv24.bg-t, hogy mostantól garantálni tudja a mérkőzés biztonságos lebonyolítását.

Mint ismert, a magyar szövetség (MLSZ) még hétfőn a honlapján számolt be arról, hogy

a rendező bolgár szövetség (BFU) biztonsági okokból megváltoztatta a mérkőzés helyszínét, időpontját; illetve úgy döntött, hogy nem léphetnek be szurkolók a stadionba.

A tájékoztatásból kiderül: a BFU azt kezdeményezte, hogy a meccset Szófia helyett Plovdivban rendezhesse meg, az eredetileg meghirdetett - magyar idő szerinti - 20.45 helyett 18 órás kezdéssel. Mivel a bolgár rendőrség a találkozó eredeti időpontjában, nézők előtti szervezéséhez nem járult hozzá, az európai szövetség (UEFA) a rendkívüli körülményekre tekintettel a találkozó zárt kapuk mögötti rendezését elfogadta.

A mérkőzést az eredeti elképzelés szerint is Plovdivban rendezték volna,

de szeptember 26-án bejelentették, hogy a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadion lesz a helyszín. Ez azóta már többször módosult, remélhetőleg utoljára.

Frissítés: Filipov btvsport.bg-nek adott nyilatkozata ennek némiképp ellentmond, ugyanis arról beszélt, a cég nem vállal felelősséget, ő pedig bár kapott egy levelet a bolgár szövetségtől, de azt nem írta alá - írja az nso.hu.

„A cég nem vállal felelősséget.

fogalmazott a bTv videójában Filipov.

„Nem küldtem második levelet, nincs kapcsolatom a Bolgár Labdarúgó-szövetséggel, csak az önkormányzattal lépek kapcsolatba. Georgi Ivanov-Gonzo tegnap Plovdivban járt és megnéztük a stadiont a rendőrséggel. Senki nem mondta meg nekem, mit tehetek meg és mit nem. Az önkormányzat a kivitelezőm ebben a projektben.

Bizottságot kell létrehozni, hogy mindent megvizsgáljunk. Minden nap változik a helyzet"

– idézi Filipovot a btvsport.bg,