Vágólapra másolva!
Megoldás helyett csak újabb kérdőjelek sorjáznak a november 16-ra kiírt Bulgária-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtező körül. A bolgár szövetség által kijelölt új helyszín nem alkalmas semmilyen találkozó, nemhogy egy Európa-bajnoki selejtező megrendezésére, így most már inkább az a kérdés: egyáltalán sor kerül-e a meccsre?

Mintha a Bolgár Labdarúgó-szövetség tudatosan készítené elő azt a kényszerhelyzetet, hogy végül ne lehessen megrendezni a Bulgária–Magyarország mérkőzést, írja nem minden alap nélkül a Magyar Nemzet. Vagy csak teljes inkompetencia, dilettantizmus működteti a bolgár szövetséget, ahol még azzal sincsenek tisztában, hogy milyen állapotban van az a stadion, ahol egy Eb-selejtezőt szeretnének megrendezni. Nos, a plovidiv Hriszto Botev Stadion jelenleg így néz ki:

Ide hozta volna ugyanis a bolgár szövetség a mieink elleni, számunkra sorsdöntő, számukra már érdektelen Eb-selejtezőt, miután megijedtek a saját szurkolóiktól, akik ellenük tüntettek volna az eredetileg a szófiai Vaszil Levszki Stadionba kiírt meccsen. Az UEFA is úgy ítélte meg, hogy botrány készül, ezért tíz nappal a meccs előtt hozzájárultak a helyszínváltoztatáshoz, aminek ez lett a vége.

Tudták, hogy nem lehet meccs Plovdivban?

Most ott tart a történet, hogy talán a Szófiától öt órányi autóútra lévő, isten háta mögötti Razgradban lesz a meccs, ahol a Ludogorec stadionja valóban alkalmas a rendezésre, és ahova talán nem fog elzarándokolni pár száz dühös bolgár huligán. Hogy a magyar szurkolókkal mi lesz, az úgy látszik, senkit nem érdekel...

Valóban itt akartak meccset rendezni a bolgárok? Forrás: Facebook.com/pimktransport

Most már csak az kérdés, hogy valójában mire játszik a bolgár szövetség? Vajon tényleg nem tudták, hogy az ország egyik legnagyobb stadionja felújítás alatt áll? És vajon akarnak-e egyáltalán meccset rendezni november 16-án?

Most már csak azt kell valahogy elérniük, hogy az utolsó számításba jövő helyszín, Razgrad is valamiért alkalmatlan legyen a találkozó megrendezésére.

Ha ez kimondatik, az egyenlő azzal, hogy Bulgária nem tudja vállalni a találkozó lebonyolítását. Szóba jöhetne semleges helyszín, mondjuk a szomszédban Nis, netán Szkopje, de a drukkerek oda is el tudnak utazni, a botrány kockázata még nagyobb lenne, Hamburgba pedig csak nem lehet elvinni a bolgár–magyar összecsapást, mint a Sahtar–Barcelona Bajnokok Ligája-csoportmeccset, írja a Magyar Nemzet.

Mindenki az UEFA döntésére vár

Hogy mi lehet a bolgár szövetség szándéka? Talán időt akarnak nyerni, hogy a szurkolóik kicsit lecsillapodjanak, így az lenne a legjobb, ha november 16-án egyáltalán nem lenne meccs. Nekik ugyanis már mindegy, alighanem így is, úgy is a G csoport utolsó helyén zárnak. Így aztán most mindenki az UEFA-ra figyel, főleg a magyar szövetség,

nekünk ugyanis nagyon nem mindegy, hogy lesz-e meccs, vagy, ha nem lesz, akkor mikor és milyen döntést hoz az európai szövetség.

Kérdés, hogy Nyonban meddig nézik tétlenül a bolgárok szerencsétlenségét. Ismerve az UEFA gyakorlatát, addig húzzák, halasztják a döntést, ameddig csak lehet. Még az sem kizárt, hogy ha netán valóban elmarad a mérkőzés, az UEFA nem dönt azonnal a pontok sorsáról, megvárja a sorozat végét, hátha a meccsnek utólag nem is lesz jelentősége.

Ez persze ellenkezik a magyar válogatott érdekével, hiszen hirtelen a Magyarország–Montenegró mérkőzés lépne elő sorsdöntő meccsé. Előbb-utóbb az MLSZ-nek is lépnie kell, nem nézhetik tétlenül a bolgárok kavarásait.

Idehaz simán vertük őket (megtekintés a Youtube-on):