Kirúgják az olasz sztárcsapat fociedzőjét, már az utódja is megvan

Napoli, olasz foci, Serie A, vezetőedző, Rudi Garcia
Rudi Garcia head coach of SSC Napoli yells during the Champions League Group C match between SSC Napoli and 1. FC Union Berlin at Stadio Diego Armando Maradona on November 08, 2023 in Naples, Italy (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto) (Photo by Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Egybehangzó olasz sajtóértesülések szerint még hétfőn meneszti Rudi Garcia vezetőedzőt az olasz élvonalban szereplő SSC Napoli labdarúgócsapata, a francia trénernek pedig már az utódját is tudni vélik.

A Napoli tavaly 33 év szünet után nyerte meg a Serie A-t, a szezon végén azonban Luciano Spalletti elhagyta a csapatot. A mostani idényben a szaúdi al-Nasszrtől érkezett Rudi Garcia ült le a kispadra, ám a vezetésével

a nápolyiak 16 tétmeccsen mindössze 8 győzelmet szereztek, a bajnokságban pedig már 3 hazai vereséget is összegyűjtöttek – legutóbb a kiesés elől menekülő Empoli ellen.

Sajtóhírek szerint ez Aurelio De Laurentiis klubtulajdonos számára az utolsó csepp volt a pohárban, és hétfőn meneszti Garciát.

Rudi Garcia nem tudta követni Spalletti útját Forrás: AFP/Franck Fife

Igor Tudor lehet az utód

Garcia utódja is állítólag már megvan: sajtóértesülések szerint

a horvát válogatottal játékosként világbajnoki bronzérmes Igor Tudor lesz a Napoli következő vezetőedzője.

A 45 éves szakember hétfőn Rómában találkozik a tulajdonossal, hogy megbeszéljék a részleteket. Tudor az olasz bajnokságban az Udinese és a Hellas Verona csapatát is irányította már, legutóbb pedig a francia Olympique de Marseille vezetőedzője volt a júniusi távozásáig.

A Napoli legközelebb a válogatott szünet után, jövő szombaton, az Atalanta vendégeként lép pályára a Serie A-ban.