Szoboszlai Dominik elárulta, mit gondol a Leicester elleni bombagóljáról

Szoboszlai Dominik, Liverpool
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai (C) shoots and scores his team second goal during the English League Cup third round football match between Liverpool and Leicester City at Anfield in Liverpool, north west England on September 27, 2023. (Photo by PETER POWELL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Nagyon különlegesnek nevezte Szoboszlai Dominik, a Liverpool magyar labdarúgója a szerda esti gólját, mellyel 2-1-re alakította az állást a másodosztályban éllovas Leicester City elleni angol Ligakupa-mérkőzésen.

A 16 közé jutásért rendezett liverpooli párharcban a nemzeti együttes 22 éves kapitánya a 65. percben, 1-1-es állásnál lépett pályára, öt perccel később pedig húsz méterről hatalmas erővel, védhetetlenül rúgta a labdát a jobb felső sarokba. A mérkőzést végül 3-1-re nyerte a hazai csapat, amely a nyolcaddöntőben Kerkez Milos együttesével, a Bournemouth-szal találkozik majd.

"Az igazat megvallva, amióta itt vagyok, mindig ugyanúgy kezdünk, 1-0-s hátrányba kerülünk, de mindig, minden meccsen jól reagálunk. Nem számít ki van a pályán és ki jön be, csapatként dolgozunk és a végén mindig miénk a három pont vagy mi jutunk a következő fordulóba" - mondta klubja honlapján az újabb fordításra vonatkozó felvetésre.

Arról is kérdezték, hogy úgy látszik, az eddigiek alapján a csapat bízik benne, hogy képes gólszerzési lehetőségeket teremteni.

A kapu mögött ülők rögtön tudták, hogy nem akármilyen gólt látnak Forrás: AFP/Peter Powell

"Igen, amint mondtam, mindegy ki játszik éppen, mindenki a legjobbját nyújtja. A tapasztalattal rendelkező idősebbek segítik a fiatal srácokat. Tényleg csapatot alkotunk, ez egy nagy keret, melyben mindenki készen áll arra, hogy elvégezze a feladatát" - folytatta, majd így emlékezett vissza a góljára:

- vélekedett, emlékeztetve arra, hogy a válogatottban és a Salzburgban is szerzett olyan gólt, amely a legemlékezetesebbek közé tartozik.

A remek rajtját illetően úgy fogalmazott: teszi a dolgát, keményen dolgozik, és mindig kész harcolni a csapatért, a szurkolókért és magáért. Hozzátette: sok lehetőséget kap, és szeretne valamit visszaadni.

A sorozatban elért hét győzelemről úgy vélekedett, meccsről meccsre lépegetnek, nem gondolnak hosszú távra előre.

"Természetesen soha nem akarsz vereséget szenvedni, de reálisnak kell lennünk. Most a Tottenhamre figyelünk, hogy meglegyen a három pont, aztán a következő hétre" - utalt arra, hogy a Premier League-ben - melyben a második helyen állnak - szombaton Londonban játszanak rangadót.