Vágólapra másolva!
Botka Endre, a bajnok Ferencváros magyar válogatott focistája legutóbb július 19-én lépett pályára tétmérkőzésen. A 23-szoros válogatott védő a klub honlapjának nyilatkozott a háttérben végzett regenerációról, a visszatéréséről és elmondta a véleményét a Fradi új edzőjéről, Dejan Sztankovicsról is.

Botka Endre elmondta, hogy ha minden jól megy, már hétvégén visszatérhet a pályára.

Egy hosszú és nagyon bosszantó sérülésen vagyok túl, de hála Istennek, az edzésekre már visszatérhettem. Motivált vagyok, játékra éhes, azért dolgozom, hogy újra tétmérkőzésen is bizonyíthassak"

- nyilatkozta a Fradi honlapjának a magyar válogatott védő, aki közel két hónapja lépett pályára legutóbb tétmeccsen.

Botka Endre sérülés miatt még csa k 180 percet tudott játszani a szezonban Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

"Nagyon nehezen bírom én ezt, a tétlenkedést kifejezetten nehezen viselem.

Haszontalannak érzem magam, ha nem tudok a pályán lenni, ha nem tudok mérkőzéseken játszani, segíteni a csapatnak.

Ez most egy nagyon hosszú időszak volt, ami ráadásul egy aprónak tűnő dologból jött, ez volt a legbosszantóbb az egészben" - folytatta a 29 éves játékos, aki megjegyezte, hogy az a fajta ember, aki magában rendezi le a dolgokat, így előfordul, hogy hazaviszi a problémáit is, ezért a családjának sem egyszerű, ha neki nem mennek jól a dolgai.

Botka elmondta, hogy a kényszerpihenő alatt felfedezte a horgászatot. Pecázás közben el tudott lazulni kicsit, így át tudta állítani az agyát, ez pedig segített neki abban, hogy mentálisan is rendben legyen.

Szeptember 4-én vált hivatalossá, hogy Máté Csabát az Internazionale korábbi BL-győztes focistája, a szerb Dejan Sztankovics váltja a kispadon.

"Azt érzem, hogy az új vezetőedzőnk egy nagyon erős karakter.

Nagy hangsúlyt fektetünk az elejétől kezdve a taktikai dolgokra, ami szerintem pozitív.

Edzésmennyiségben, időben többet dolgozunk, de ez így is van rendjén, ez vezethet az eredményhez" - tette hozzá Botka Endre, aki öt bajnoki címet és két Magyar Kupát nyert a Ferencvárossal.