Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Mezőkövesd játékosának, Cseri Tamásnak a meze is bekerült román válogatott csapattársa, Steliano Filip mezgyűjteményébe.

Cseri a klub honlapjának beszélt arról, hogy Steliano őt is felkérte, hogy adjon egy értékes darabot az egyedülálló gyűjteményébe, amelyben többek között Lionel Messi, Diego Maradona, Cristiano Ronaldo és Robert Lewandowski meze is szerepel.

„A napokban vetette fel Filip, hogy szívesen cserélne mezt velem. Örömmel mondtam igent a kérésére – mondta a négyszeres magyar válogatott Cseri Tamás. –

ami szintén egyedi: Kongó ellen viselték ugyancsak barátságos mérkőzésen. Érdekesség, hogy mindkét találkozó döntetlennel ért véget. A mi mérkőzésünkön nem született gól, míg Filipék 1-1-es eredménnyel zárták a mérkőzést. Tudom, hogy Filip gyűjti a mezeket, sok különleges darabot is birtokol, úgy gondoltam, a magyar válogatott se hiányozzon a kollekciójából."

A januárban Mezőkövesdre igazolt, hétszeres román válogatott Steliano több mint tíz éve gyűjti a mezeket, és már mintegy 250, részben dedikált darabbal rendelkezik.

„Ez afféle hobbi számomra. Több mint tíz évvel ezelőtt kezdtem el gyűjteni a mezeket. Vannak közöttük olyanok, amelyeket korábbi klubcsapataim mérkőzései után cseréltem az ellenfelemmel. Akadnak olyan darabok, amelyeket a román válogatott tagjaként cseréltem el a lefújás után.

Közülük számos darab dedikált, vagy egyenesen a nevemre dedikált, ami miatt különös értéket képviselnek számomra. Mindegyik különleges valamiért, de

mivel nagyon szeretem a játékát – mesélte a román középpályás.