Vágólapra másolva!
A Kleinheisler Lászlót foglalkoztató görög Panathinaikosz egy egészen elképesztő mérkőzésen, tizenegyespárbajt követően harcolta ki a továbbjutást a francia Olympique de Marseille elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn.

Az első meccset a görög csapat 1-0-ra megnyerte hazai pályán, a visszavágón azonban gyorsan fordított a francia csapat, miután a gaboni Pierre-Emerick Aubameyang a második percben és az első félidő hosszabbításában is betalált. A második félidőben jobban futballozott a Panathinaikosz, de az egyenlítés nem akart összejönni a görög csapatnak. A 97. percben aztán egy szöglet után a Marseille francia válogatott középpályása, Matteo Guendouzi kézzel beleütött a labdába, Michael Oliver játékvezető pedig videózás után büntetőt ítélt, amit aztán Fotisz Joannidisz értékesített is.

Kleinheisler László csapata bejutott a Bajnokok Ligája playoff-körébe Forrás: AFP/Christophe Simon

Jöhetett a hosszabbítás, amelyben ismét a francia csapat állt közelebb a győzelemhez, azonban a portugál Vitinha 110. percben lőtt gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

A tizenegyespárbajban aztán a Marseille azonnal hibázott, ráadásul pont az a Guendouzi rontott, aki meccsben tartotta a Panathinaikoszt.

A görögök ellenben mind azt öt tizenegyesüket belőtték - a 106. percben pályára küldött Kleinheisler a harmadik körben értékesítette a 11-esét - így a francia csapat drámai körülmények között esett ki a Bajnokok Ligája-selejtező 3. körében.

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Olympique de Marseille (francia)-Panathinaikosz (görög) 2-1 (2-0) – tizenegyesekkel 3-5
Továbbjutott: a Panathinaikosz, 2-2-es összesítéssel, tizenegyesekkel.