Fantasztikus csodagólt lőtt a BL-selejtezőben a belga sztárfocista - videó

Galatasaray v Zalgiris Vilnius - UEFA Champions League 2023,August,Dries Mertens,Football,Galatasaray,Istanbul,Kerem Ak Horizontal
ISTANBUL, TURKIYE - AUGUST 2: Dries Mertens (10) of Galatasaray celebrates after scoring a goal during the UEFA Champions League second qualifying round rematch between Galatasaray and Zalgiris at Rams Park Stadium in Istanbul, Turkiye on August 02, 2023. Emrah Yorulmaz / Anadolu Agency (Photo by Emrah Yorulmaz / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A Galatasaray Dries Mertens fantasztikus góljával 1-0-ra legyőzte a litván Zalgiris Vilnius csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének szerdai játéknapján, ezzel a török bajnok 3-2-es összesítéssel jutott tovább a harmadik fordulóba.

Bár az első meccsen a Zalgiris a 92. percben szerzett góllal 2-2-es döntetlent harcolt ki hazai pályán, Törökországban már nem sok esélyt adott a Galatasaray ellenfelének. A végig óriási mezőnyfölényben játszó isztambuliak a 31. percben szerezték meg a vezetést – ami végül győzelmet is ért.

Sokan úgy vélik, a 36 éves Dries Mertens már nem az a játékos, aki akár még egy török ligában is a hátán vinné a csapatot, ám a mostani góljáról még biztosan sokáig fognak beszélni, ugyanis fenomenális találatot szerzett. A 109-szeres belga válogatott focista egy beívelt szöglet után nagyjából 20 méterről, kapásból bombázott védhetetlenül a kapu jobb oldalába, Edvinas Gertmonas kapusnak esélye sem volt.

A török bajnok a mostani továbbjutásával már biztos, hogy csoportkörös lesz valamelyik kupasorozatban, mert ha alulmaradna a következő két párharcában, akkor is a Konferencia-liga főtábláján szerepelhet ősszel.

Bajnokok Ligája, selejtező:
2. forduló, 2. mérkőzés
Galatasaray (török) - Zalgiris Vilnius (litván) 1-0 (1-0)
gólszerző: Mertens (31.)
Továbbjutott: a Galatasaray, 3-2-es összesítéssel