Vágólapra másolva!
Az UEFA 20 ezer euróra és szektorbezárásra büntette a magyar bajnok Ferencvárost a Shamrock Rovers elleni Európa Konferencia Liga-selejtezős odavágón tapasztalt rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt.

Az európai szövetség honlapján azt írják, hogy a Groupama Arénában rendezett odavágó mérkőzésen egyes ferencvárosi szurkolók részéről rasszista megnyilvánulások voltak tapasztalhatók, ezért

a fegyelmi bizottság a Fradit 20 ezer euróra (7,8 millió forint) megbüntette, valamint a következő hazai nemzetközi mérkőzésén le kell zárnia egyes szektorokat a Groupama Arénában.

Később az is kiderült, hogy a teljes D4-es, valamint a D3-as szektor egy részét kell lezárni a Kl-selejtező harmadik fordulójának hazai visszavágóján, melyen a máltai Hamrun Spartans lesz az FTC ellenfele.

"Az UEFA azért szabott ki súlyos büntetést a Ferencvárosra, mert a szurkolók egy része az aktuális eredmény beolvasását követően a Hajrá, Fradi, a lilák és a Kispest minősítését követően a rigmust az MLSZ-re tett diszkriminatív, nemi irányultságot érintő megjegyzéssel zárták" - írta honlapján a zöld-fehér klub.