Vágólapra másolva!
A Magyar Kupa-címvédő Zalaegerszeg csütörtökön a horvát NK Osijek otthonában lépett pályára a labdarúgó Konferencia-liga-selejtező második fordulójának első mérkőzésén. A gólnélküli első félidő után a hosszabbításban Miérez fejesével megnyerte a meccset a hazai csapat, így a horvát csapat előnyről várhatja a visszavágót.

A ZTE FC 13 év után játszik ismét a nemzetközi kupaporondon, 2010-ben 1-0-s összesítéssel búcsúzott az albán KF Tiranával szemben az Európa-liga-selejtező első körében. Horvát együttessel két párharcban találkoztak az egerszegiek: 2002-ben 2-2-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal jutottak túl az NK Zagreben a Bajnokok Ligája-selejtezőben, ennek köszönhetően mérkőzhettek meg a Manchester Uniteddel, amelyet 1-0-ra legyőztek a Puskás Ferenc Stadionban.

Az angliai 5-0-s vereség után az UEFA Kupában folytatta a ZTE FC, amely 9-1-es összesítéssel búcsúzott a Dinamo Zagrebbel szemben.

A zalaiak hat edzőmérkőzést játszottak az elmúlt egy hónapban, mérlegük négy győzelem, egy döntetlen és egy vereség, még a Bundesliga-negyedik, Bajnokok Ligája-csoportkörös Union Berlin ellen is nyertek (3-2).

Már a 9. percben megszerezhette volna a vezetést a horvát csapat: egy távoli lövés Senkóról kipattant, majd Caktas lövése után megint Senkóról vágódott le a labda. Pár pillanattal később Miérez az üres kapuba lőhette volna a labdát, de helyette Caktas sarkát találta el.

Az első félórában a hazaiak voltak a kezdeményezőbbek, de később már magára talált a magyar csapat.

Az első félidő utolsó öt percében két kapufát is rúgott a horvát csapat: a 40. percben Nejasmic,

majd a 42. percben Lovric 20 méteres szabadrúgása a jobb kapufán csattant, de a magyar csapat szerencséjére a gólvonal előtt gurult csak el a labda.

Az első félidőben nem született gól.

A Zalaegerszeg a horvát Osijek otthonában vendégszerepel Forrás: ztefc.hu

A második félidő első húsz percében ismét az Osijek játszott fölényben. Az 52. percben egy szép támadás végén Caktas kapta meg a labdát a tizenhatoson belül, de nem tudott kapura fordulni. A labda Jugovichoz került, de ő nyolc méterről fölé lőtt. A 60. percben a zalaegerszegi csapat is veszélyeztetett: Ubochioma beadása után Tajti tizenegy méterről kapu fölé fejelt.

A meccs utolsó húsz percében több magyar helyzet maradt ki. A 80. percben Gergényi beadása után Huszti tízméteres fejesét Malenica védte. A 83. percben a csereként beállt Németh nyolc méterről lőtt kapura, de Malenica ismét védett. A hosszabbításban Grzan jobboldali beadása után

a hosszú oldalon érkező Miérez közelről a bal alsó sarokba fejelt, megszerezte a vezetést a horvát csapat.

Az eredmény később már nem változott, így a ZTE elvesztette a párharc első mérkőzését.


Konferencia-liga-selejtező
2. forduló, első mérkőzés

NK Osijek-Zalaegerszeg 1-0 (0-0)