Vágólapra másolva!
Sergio Ricót, a Paris Saint-Germain spanyol kapusát kiengedték az intenzív osztályról, öt héttel azután hogy súlyos sérüléseket szenvedett egy lovasbaleset során.

A kómából június végén felébredt kapus annak ellenére, hogy elhagyhatta az intenzív osztályt, továbbra is orvosi ellátásban részesül.

A 29 éves kapust május 28-án szenvedett lovas balesetet, ahonnan súlyos, életveszélyes állapotban szállították az egyik sevillai kórházba.

Ricót helikopterrel szállították a sevillai Virgen del Rocio kórházba, és a baleset óta az intenzív osztályon kezelték. Szoros felügyelet és megfigyelés alatt állt ez alatt az öt hét alatt.

Sergio Rico, a PSG spanyol válogatott kapusa Forrás: AFP/Christof Stache

A PSG május 27-i, Strasbourg elleni 1-1-es döntetlenjét követően Sergio Rico elutazott az El Rocióra, az Andalúzia tartománybeli Huelva Almonte városában megrendezett zarándoklatra, amely egy gyalogosokból, lovasokból és szekerekből álló körmenetre.

Rico családja a balesetet követően így nyilatkozott: "Sergio Rico tegnap este Strasbourgból Malagába, majd onnan El Rocióba utazott a klub engedélyével, miután a PSG megnyerte a bajnokságot.

A PSG a szezon utolsó bajnoki mérkőzésén tisztelgett Rico előtt. A játékosok a mérkőzés előtt az ő képmásával ellátott pólót viseltek, a mezeik hátuljára pedig Rico neve volt nyomtatva.

A párizsi játékosok szorítottak Rico felépüléséért Forrás: AFP/Franck Fife

A kapus korábbi csapata, a Sevilla a "Gyerünk Sergio, veled vagyunk" feliratú pólókkal tisztelgett Rico előtt az AS Roma elleni Európa-liga-döntő előtt.