Vágólapra másolva!
Szoboszlai Dominik vasárnap hivatalosan is a Liverpool focistája lett. Az angol klub 70 millió eurót fizetett érte a Lipcsének. Szoboszlai Dominik telefonja nyaralás közben csörrent, kiderült, hogy indulnia kell Liverpoolba.

"A nyaralás alatt nem sokat foglalkoztam ezzel a kérdéssel, sosem voltam az a típus, aki ezen agyal, de azért némileg ott motoszkált a fejemben, hogy mi lenne, ha. Aztán egyszercsak felgyorsultak az események, a feltételes módból pedig valóság lett. Most pedig azt mondhatom, hogy olyan csapathoz szerződtem, amiről gyerekkorom óta álmodtam, és eljutottam arra a szintre, amit kissrácként kitűztem magam elé" - mondta Szoboszlai Dominik a Sportálnak adott interjújában.

A Liverpool új 8-asa azt is elmondta, a csapat menedzsere, Jürgen Klopp a horvátországi nyaralása közben kereste, videohívás formájában.

"Nagyon megnyugtatott az a beszélgetés. Amellett, hogy a világ egyik legjobb edzője, emberileg is teljesen lehengerlő. Elképesztően jó fej volt, amolyan „chill"-es beszélgetés volt. Úgy beszélgettünk, mintha ezer éve ismernénk egymást. Már alig várom, hogy elkezdjük a közös munkát.

Ez inkább egyfajta felfokozott várakozás" - mondta Szoboszlai, aki szerint sokat tanult Lipcsében.

Szoboszlai Dominik új otthona az Anfield Road Forrás: twitter.com/lfc

"Nem tudom, hogy létezik-e tökéletes búcsú. Az elválás mindig fájdalmas, általában mindkét felet megviselni, most sincs másként. Nagyon sokat köszönhetek a Lipcsének, elképesztően sokat kaptam a klubtól, az összes edzőmnek, az összes csapattársamnak hálás vagyok, csakúgy, mint a klub vezetőségének. Nélkülük nem jutottam volna idáig, nem vallhatnám most magam Liverpool játékosnak, de ilyen a futball. Sokkal több lettem az utóbbi két és fél évben. Megtanultam, mit jelent csapatban gondolkodni, és azt is, hogy emellett mit jelent egyénileg vállalni a felelősséget – ezt a tudást a Lipcsében és a Salzburgban töltött éveknek köszönhetem.