Magyar bravúr a vizes-vb-n és a Konferencia-ligában, sztáredző jöhet a Fradihoz

Magyarország – Spanyolország, Fukuoka 2023, Vizes világbajnokság, vizes vb,  vízilabda, Japán, 2023.07.27.
Fukuoka, 2023. július 27. A magyar válogatott játékosai ünneplik győzelmüket a férfi vízilabdatorna negyeddöntőjében játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzés végén a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 27-én. A magyar válogatott 12-11-re legyőzte a címvédő spanyol csapatot, ezzel bejutott a döntőbe, egyúttal kvótát szerzett a jövő évi párizsi olimpiára. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Csütörtökön is számos érdekes és megdöbbentő esemény történt a hazai, illetve a nemzetközi sportvilágban. Amennyiben lemaradt volna a legfontosabb hírekről július 27-éről, akkor most egy helyen megtalálja őket.

A Ferencváros hazai pályán 4-0-ra győzte le az ír Shamrock Rovers csapatát a Konferencia-liga-selejtező második fordulójának első mérkőzésén, ezzel gyakorlatilag eldöntve a továbbjutás kérdését. A magyar bajnokhoz hét év után visszatérő Cristian Ramírez szenzációsan játszott, a meccs utáni nyilatkozata miatt pedig valószínűleg már soha nem fogják elengedni a Fradi szurkolói. Ami a többi Konferencia-ligában érdekelt magyar csapatot illeti, a Debrecen gyönyörű góllal nyert az örmény Alashkert ellen, a Kecskemét a Riga csapatát győzte le, míg a Zalaegerszeg nagyot küzdött, de kikapott a horvát NK Osijek otthonában.

Újabb neves szakemberrel hozták hírbe a Ferencváros futballcsapatát, ugyanis sajtóhírek szerint a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig korábbi trénere, Jesse Marsch lehet a Fradi új edzője. Az amerikai szakember a Nemzeti Sport szerint csütörtökön Budapestre érkezett, hogy tárgyaljon az FTC vezetőivel.

Kiütéssel kezdett a Fradi a Konferencia-ligában Fotó: Csudai Sándor - Origo

Gazdag Dániel szenzációs formában van, ugyanis a magyar válogatott támadó háromszor is eredményes volt, csapata, a Philadelphia Union legutóbbi meccsén, így két meccs után már négy gólnál jár az észak-amerikai labdarúgó Ligák Kupája elnevezésű sorozatban.

A magyar férfi vízilabda-válogatott bejutott a világbajnokság döntőjébe, miután drámai meccsen legyőzte a spanyol csapatot. Varga Zsolt együttesét az utolsó másodpercben lőtte Manchercz Krisztián fináléba.

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Borussia Mönchengladbach szomorú hírt osztott meg a rajongóival, ugyanis a csapat osztrák válogatott játékosa, Stefan Lainer rákos betegséggel küzd.

A Forma-1-es Magyar Nagydíj utáni pódiumceremónián történt incidens miatt Lando Norris bocsánatot kért Max Verstappentől és a magyar szurkolóktól is.