Vágólapra másolva!
A magyar élvonlbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Fehérvár FC leigazolta Berki Marcellt. A 19 esztendős, korosztályos válogatott labdarúgó 2018-ban a Vidiből igazolt Salzburga, ahol az elmúlt öt évben a korosztályos utánpótlás-csapatokban, valamint az osztrák másodosztályú FC Liefering felnőtt csapatában szerepelt.

Berki 2018-ban az osztrák Red Bull Salzburg U15-ös csapatához igazolt, az elmúlt években az osztrák együttes utánpótlás-csapataiban szerepelt (pályára lépett az ifjúsági Bajnokok Ligája döntőjében is), tavaly nyár óta pedig az osztrák másodosztályban szereplő FC Liefering felnőtt csapatának a játékosa volt. Márciusban pályára lépett az U19-es válogatott mindhárom mérkőzésén az elitkörben.

Berki Marcell visszatért a Vidihez Forrás: fehervarfc.hu/

"A legfontosabb számomra most az, hogy minél több játékpercet kapjak, bízom benne, hogy a Vidinél lesz lehetőségem sokat pályán lenni. Nagyon boldog vagyok, hogy hazatérhettem, mert a legjobb helyen vagyok a fejlődésem szempontjából és a csapat szempontjából is. Minél több góllal és gólpasszal szeretném segíteni a csapatot, azt gondolom, hogy erre már mentálisan és fizikálisan is készen állok" - nyilatkozta a Vidi honalpjának Berki Marcell.

"Fiatal, székesfehérvári kötődésű, Vidi-nevelésű játékossal sikerült megerősíteni a támadó-szekciónkat. Marci több poszton is bevethető futballista, örülök, hogy sikerült őt Salzburgból hazahoznunk. Ő is és a családja is lát fantáziát abban a projektben, amit felvázoltam nekik, bízom benne, hogy sikerül ezt tartalommal is megtölteni" - fogalmazott Juhász Roland sportigazgató.