Vágólapra másolva!
Egybehangzó sajtóértesülések szerint a szaúd-arábiai labdarúgó-bajnokságban szereplő al-Ettifaq csapatában fogja folytatni a pályafutását Jordan Henderson, az angol Liverpool középpályása. Az átigazolás esetén Szoboszlai Dominik jó eséllyel már az első meccsektől kezdve stabilan a kezdőcsapatban szerepelhet a klubnál.

A 77-szeres angol válogatott Henderson 2011 óta a Vörösök játékosa, az utóbbi években pedig Jürgen Klopp együttesénél a csapatkapitányi karszalagot is ő viseli a pályán. Henderson összesen 492 tétmeccset játszott a Liverpool színeiben, az utóbbi találkozókat azonban jellemzően nem játszotta végig.

A nyáron ráadásul már két olyan focista is érkezett a klubhoz, amely még jobban kiszoríthatja őt a kezdőcsapatból, hiszen

Alexis Mac Allister és Szoboszlai Dominik is jellemzően az ő pozícióját foglalja el,

valamint Trent Alexander-Arnold is egyre gyakrabban játszott középen Klopp irányítása alatt a közelmúltban.

Jordan Henderson 12 év után távozhat Liverpoolból Forrás: AFP/Oli Scarff

A hírek szerint ezek miatt a 2025 nyaráig érvényes szerződéssel rendelkező

Henderson is affelé hajlik, hogy elhagyja a liverpooli csapatot,

és ha így lesz, minden bizonnyal Szaúd-Arábiában folytatja a karrierjét. Pontosabban annál az al-Ettifaq-nál, amely nemrég nevezte ki vezetőedzőnek a korábbi csapattársat, Steven Gerrardot. Ráadásul a 33 éves középpályásnak 900 ezer dollárnak megfelelő fizetést kínál a szaúdi klub, amely

majdnem négyszerese annak a pénznek, amit Henderson jelenleg Liverpoolban keres.

Ha Henderson valóban távozik a csapattól, a kedden edzésbe álló, és a csapattársak által máris megdicsért Szoboszlai Dominik akár már a szezon kezdetétől stabilan a kezdőcsapatban szerepelhet az új együttesénél.

Forrás