Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC 7-3-ra kikapott az NB II-es Szeged-Csanád Grosics-Akadémia elleni felkészülési mérkőzésen. A találkozó után Bognár György, a tolnai csapat edzője elmondta, miért alakult így találkozó.

A Paksi FC csapatában ezen a találkozón mutatkozott be Szappanos Péter, az egyszeres magyar válogatott kapus, aki rendszeresen tagja Marco Rossi keretének.

A tolnai klub honlapján olvasható tudósításból kiderül, hogy a Paks csapatának a szélről belőtt labdákkal gyűlt meg leginkább a baja, a legtöbb gólt ilyen szituációkból kapták.

Bognár György a 2021/22-es szezonban az év edzője lett az NB I-ben Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az 50 néző előtt rendezett mérkőzésen a Szeged már az első félidő után négygólos előnyre tett szert.

– idézi a paksifc.hu Bognár György vezetőedzőt, akinek a szavaiban – ha komolyan beszélt – nincs túl sok logika, hiszen csapata már az első félidőben öt gól kapott, így korántsem a meccs végére derült ki, hogy az új felállási forma nem lesz túl sikeres.

A Paksnak egyelőre nem túl fényes a mérlege a nyári felkészülési időszakban. Bognár György csapata hazai pályán 3-1-re kikapott az NB I-ből kiesett Vasastól, majd 5-2-re legyőzte a szintén másodosztályú Siófokot, ezt követően a Budafok csapatától is 3-1-es vereséget szenvedett hazai környezetben, most pedig jött a szegedi 7-3-as vereség.

Felkészülési mérkőzés:
Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II)–Paksi FC 7–3 (5–1)