Eb-elődöntőben a női kosarasok, sorsoltak az NB I-ben, aggódhatunk Marco Rossiért

DUBEI Debóra
Ljubljana, 2023. június 22. A magyar válogatott, középen Dubei Debóra csapatkapitány a női kosárlabda Európa-bajnokság negyeddöntőjében, a Magyarország - Csehország mérkőzés előtt a ljubljanai Stozice Arenában 2023. június 22-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
26 évvel a hazai rendezésű Európa-bajnokság után ismét a legjobb négy közé jutott a magyar női kosárlada-válogatott. Kétséget kizáróan ez volt a csütörtöki nap legfontosabb sporthíre, de azért történt még sok minden más is.

A magyar női kosárlabda-válogatott Csehország ellen lépett pályára Ljubljanában az Európa-bajnokságon, ahol már a legjobb négybe jutás volt a cél. Székely Norbert csapata rosszul kezdett, majd a folytatásban feljavult és 17 pontos előnyt épített fel, amit azonban a meccs végére szép lassan leadott. Így legalább izgalmas lett a hajrá, és született egy kosár, amit még évekig fognak emlegetni a drukkerek. Ja, és a lényeg: végül pedig drámai körülmények között tudott nyerni 62-61-re. Az elődöntőben Spanyolország lesz a mieink ellenfele.

Még alig ért véget az NB I előző kiírása, az MLSZ-ben azonban máris kisorsolták a következő idény első fordulóljának párosítását, és kiderült, hogy lila-fehér rangadó vár a Ferencvárosra.

Sziklaszilárd a bizalmunk Marco Rossi irányában, de a magyar válogatott jó eredményei bizony ráirányítják a figyelmet az olasz szakemberre és az ő remek munkájára. Matteo Vitale, a tribalfootball.com olasz újságírója azt írja, hogy Szaúd-Arábiából megkörnyékezték Marco Rossit, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát.

Óvakodunk a nagyot mondástól, de azért álszerények sem akarunk lenni: az Eb-selejtezők júniusi fordulóinak végeztével kollégáink egy rövid, ám annál velőseb podcastben mondtak véleményt a magyar labdarúgó-válogatott két meccséről és további esélyeiről.

Jól állunk a junior férfi kézilabda-vb-n, ahol az argentinok után egy komoly európai csapatot győztek le a mieink. A hatgólos Lukács Péter vezetésével kilencet tettek közé a fiúk norvégia ellen.

Meglepetés? Azt azért nem mondanánk. Bár Valter Attila és Vas Kata Blanka sem időfutam specialista, de pillanatnyilag annyira kiemelkednek a magyar mezőnyből (amely a férfiaknál kimondottan izmos lett az elmúlt években), hogy mindketten simán nyerték az országos bajnokság időfutamát.

A nap bulvárhírét se feledjük: egybekelt a fradista álompár, a focicsapat korábbi válogatott csatára, Böde Dániel feleségül vette a női kézilabda-csapat kiváló, ugyancsak válogatott kapusát, Bíró Blankát. Gratulálunk!