Saka varázslatos góljaival Anglia kiütötte Észak-Macedóniát - videó

775946172 fbl Horizontal
England's midfielder Bukayo Saka (R) shoots past North Macedonia's defender Gjoko Zajkov to score their fourth goal during the UEFA Euro 2024 group C qualification football match between England and North Macedonia at Old Trafford in Manchester, north west England, on June 19, 2023. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Az angol válogatott hihetetlenül könnyedén verte 7-0-ra Észak-Macedóniát az manchesteri Old Traffordon rendezett Európa-bajnoki selejtezőn.

Az angolok az első perctől fogva óriási mezőnyfölényben játszottak, de az első gólra így is a 29. percig kellett várni, akkor azonban két hazai játékos - Marcus Rashford és Luke Shaw - összjátéka után a csapatkapitány, Harry Kane szerezte meg 57. válogatott gólját.

Tíz perccel később az Arsenal csatára, Bukayo Saka lőtt gyönyörű gólt jobbról, tíz méterről, majd Marcus Rashford is betalált egy sakk-mattig játszott szituáció végén. Egyébként az utolsó MU-játékos, aki gólt lőtt a válogatottban az Old Traffordon, nem más volt, mint David Beckham azzal a legendás szabadrúgással, amivel a 2002-es vb-re "lőtte ki" Angliát.

Szünet után sem változott a játék képe, a macedónok jószerévél nem lépték át a félpályát, sőt a labda is alig-alig volt náluk. Bezzeg Sakánál: az Arsenal 21 éves támadója négy percen belül szerzett újabb két gólt, amivel összejött neki a mesterhármas. A második találat még a másik kettőnél is szebb volt:

Saka Theo Walcott 2008-as triplázása óta az első Arsenal-játékos, aki három gólt szerzett egy meccsen a válogatottban.

Az angolok 5-0 után sem álltak le, és a csereként beállt Kalvin Phillips is betalált, Harry Kane pedig egy büntetőből duplázott, beállítva a 7-0-s végeredményt,

ami egy csehektől elszenvedett 6-1-es vereséget zárójelbe téve az észak-macedón válogatott történelmének legsúlyosabb veresége.

A macedón csapatban három David és Dorian Babunszki, valamint Nikola Szerafimov révén három jelenlegi, illetve Enisz Bardhi személyében egy korábbi NB I-es játékos is pályára lépett.

Ami a többi hétfő esti meccset illeti: a vb-ezüstérmes franciák Kylian Mbappé tizenegyésvel tudták 1-0-ra legyőzni a 70. perctől emberhátrányban játszó görögöket, ahogy az ukránok is csak egy büntetővel (Cigankov rúgta) gyűrték le Máltát.

Svájc hiába vezetett hazai pályán már a szünetben 2-0-ra, Románia a 92. percben egyenlíteni tudott. Fehéroroszország a Szusza Ferenc Stadionban verte 2-1-re Koszovót.

Európa-bajnoki selejtező, 4. forduló:
B csoport:
Franciaország-Görögország 1-0 (0-0)
Írország-Gibraltár 3-0 (0-0)

C csoport:
Ukrajna-Málta 1-0 (0-0)
Anglia - Észak-Macedónia 7-0 (3-0)

D csoport:
Örményország-Lettország 2-1 (1-0)
Törökország-Wales 2-0 (0-0)
piros lap: J. Morrell (walesi, 41.)

H csoport:
Finnország-San Marino 6-0 (2-0)
Észak-Írország - Kazahsztán 0-1 (0-0)
Szlovénia-Dánia, Ljubljana 1-1 (1-1)

I csoport:
Fehéroroszország-Koszovó 2-1 (0-0)
Izrael-Andorra 2-1 (1-0)
Svájc-Románia 2-2 (2-0)