Vágólapra másolva!
A vasárnap, az Ajka otthonában elszenvedett vereséggel a Békéscsaba 1912 Előre 16 év után ismét kiesett a labdarúgó NB II-ből. A találkozó után a klub tulajdonosa, Barkász Sándor adott interjút a beol.hu-nak, amelyben a kudarc okairól, a játékospolitikáról és a szurkolókkal való kapcsolattartásról is megszólalt.

Barkász úgy nyilatkozott a csapat harmadosztályba kerüléséről, hogy "a szüleim elvesztése óta nem ért ekkora fájdalom", ennek ellenére mindent meg fog tenni azért, hogy mihamarabb visszakerüljön a másodosztályba a klub.

Az elmúlt években több száz millió forinttal segítette a békéscsabai csapatot, és a támogatására a következő években is számíthat a klub.

„A társadalmi felelősségvállalás, a térségben élő emberek, a szurkolók érdekében szálltam be több mint egy évtizede a labdarúgásba, s továbbra is bízhatnak bennem a szurkolók, nem hagyom cserben a csapatot."

A békéscsabai csapat jövőre az NB III-ban folytatja Fotó: Polyák Attila - Origo

A következő szezonban már nem Pásztor József lesz a csapat vezetőedzője, ám az utódja egyelőre még nincsen meg. Pásztor az idény hajrájában ült le a kispadra, előtte Briázs Gábor irányította a csapatot – ezért pedig Barkász magát is felelősnek érzi.
„Sajnos nagy hibát követtem el, amikor nem találtam meg azt a felkészült és karizmatikus edzőt, aki úrrá tudott volna lenni a játékosoknak azon kisebb részén, amelynek tagjai erodálták a csapat egységét.

Mindenképpen javítanom kellett volna a szurkolókkal való kommunikációm, hiszen minden értük van. Azt viszont mindenkinek el kell fogadnia, hogy fizikailag sem játékosokat, sem edzőket, sem klubvezetőket nem félemlíthetnek meg. Mindenki hibázik, amiért felelősséget kell vállalnia, de ennek nem az a módja, hogy önbíráskodásra készülnek és uszítanak. Ezt nem fogom engedni!"

Barkász elmondta, hogy

már a kieséstől függetlenül is számos változtatást határozott el, mert a problémákra megoldást kell találni.

Ezeket egyelőre nem szeretné nyilvánosságra hozni, de számos területen kell megújulnia a klubnak.

A tulajdonos még többet beszélt a szurkolókkal való viszonyáról és a játékospolitikáról is megszólalt, a teljes interjút itt olvashatják el.