Brutális tömegverekedés robbant ki a River Plate-Boca Juniors meccsen - videó

\ fbl Horizontal
Players of both teams scuffle after incidents following River Plate's penalty goal during the Argentine Professional Football League Tournament 2023 match between River Plate and Boca Juniors at El Monumental stadium in Buenos Aires on May 7, 2023. (Photo by Luis ROBAYO / AFP)
Vágólapra másolva!
Tömegverekedésbe torkollott vasárnap a River Plate-Boca Juniors argentin futballrangadó.

A superclasicónak nevezett slágermeccs a 93. percig gól nélküli döntetlenre állt, ekkor Miguel Borja egy vitatott 11-esből vezetéshez juttatta a hazaiakat. Ezt követően elszabadultak az indulatok, a játékosok egymásnak estek, majd miután helyre állt a rend, Dario Herrera játékvezető három River- és három Boca-futballistát kiállított, és piros lapot kapott Jorge Almiron, a vendégek vezetőedzője is.

A két fővárosi klub ősi ellenfélnek számít, és a szövetség részben a két tábor közti összecsapások miatt tiltotta be - kevés kivétellel - a vendégszurkolók jelenlétét a meccseken. A Libertadores Kupa 2018-as döntőjét például biztonsági okokból Madridba (!) vitték, miután a Boca buszát a stadion felé menet megtámadták a Rive Plate huligánjai.