Vágólapra másolva!
Alekszandar Mitrovics, a Fulham szerb válogatott csatára nyolcmeccses eltiltást kapott, amiért a Manchester United elleni FA-kupa-negyeddöntőben megfenyegette és meglökte Chris Kavanagh játékvezetőt.

A találkozón a 71. percben, 1-0-s Fulham vezetésnél szabadultak el az indulatok, amikor a brazil Willian kezezése után büntetőt kapott a Manchester United. A tizenegyes-szituációt videózó Chris Kavanagh először a Fulham edzőjét, a portugál Marco Silvát állította ki a reklamálásért, majd pillanatokkal később a kapu torkából kézzel mentő Willian is megkapta a piros lapját. Ezt követően a Kavanagh döntésén felháborodó Alekszandar Mitrovics túl hevesen kérte számon a játékvezetőt, így ő is a kiállítás sorsára jutott.

Mitrovics végül három mérkőzésre szóló eltiltást kapott erőszakos viselkedésért, azonban az FA "elégtelen büntetésre" hivatkozott, és a szabályalkotó bizottság most további öt mérkőzéssel meghosszabbította a szerb támadó eltiltását, ráadásul Mitrovicsot még 75 000 fontos pénzbüntetéssel is sújtották, míg edzője, Marco Silva két mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mellette pedig 40 000 fontra büntették.

„A standard büntetés, amelyet Alekszandar Mitrovicsra kellene alkalmazni a játékvezetővel szemben elkövetett erőszakos magatartás miatt, egyértelműen nem elegendő.

- áll az FA közleményében, amelyben az is benne van, hogy a Fulham is kapott egy 40 ezer fontos büntetést, amiért senki nem akadályozta meg a játékosokat abban, hogy inzultálják a játékvezetőt.

Mitrovics az idei szezonban 25 meccsen lépett pályára, 12 gólt lőtt és négy gólpasszt adott.

Mitrovics pályafutása legjobb szezonját játssza a PL-ben Forrás: AFP/Paul Ellis

A Premier League-ben már korábban is volt példa hasonlóan hosszú eltiltásra. Paolo Di Canio, a Sheffield Wednesday korábbi játékosa 11 mérkőzésre lett eltiltva, miután egy 1998-as Arsenal elleni mérkőzésen a földre lökte Paul Alcock játékvezetőt, míg az Aston Villa középpályása, Leandro Bacuna hat mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert 2017-ben a Derby County elleni mérkőzésen nekiment Mark Russell játékvezető-asszisztensnek.