Lőw Zsolt elmondta, miért verekedhettek össze a Bayern focistái

Soccer 1. Bundesliga/ SC Freiburg - FC Bayern Munich 0:1. BAYERN enthusiasm club dress ball sports DFL emotion emotions 22.23.2022.2023 first division database FCB Munich men league game football game soccer action 1st league XTIMEDIF season 2022 contentm
final jubilation M, left to right coach Thomas TUCHEL (M), co-coach Zsolt LOEW (Low) (M) football 1st Bundesliga, 27th matchday, SC Freiburg (FR) - FC Bayern Munich (M) 0:1, on April 8th, 2023 in Freiburg/Germany. #DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video # (Photo by Anke Waelischmiller/Sven Simon / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Lőw Zsolt, a Bayern München labdarúgócsapatának magyar másodedzője szerint már látszik az új stáb kézjegye az együttesen, amelynek ugyanakkor továbbra is hullámzó a teljesítménye.

"Bizonyos mérkőzéseken már látjuk azért a kézjegyünket és látjuk azt, hogy merre szeretnénk indulni és haladni ezzel a csapattal, de még hullámzó a teljesítmény" - fogalmazott a közmédiának adott interjúban Thomas Tuchel vezetőedző magyar segítője, aki úgy vélte, ez nem nagyon fog változni a bajnokság végéig. "Megpróbálunk minél több tapasztalatot szerezni, minél jobban megismerni mind a klubot, mind a játékosokat. Ezeket a tapasztalatokat majd a nyáron tudjuk használni, amikor előkészítjük és felépítjük az új szezont".

Lőw Zsolt és Thomas Tuchel Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / SVEN SIMON/Anke Waelischmiller/Sven Simon

Tuchel - és vele együtt a 43 éves Lőw Zsolt - március végén vette át a bajor sztárcsapat irányítását, azóta a Bayern élre állt a Bundesligában, viszont kiesett a Bajnokok Ligája és a Német Kupa negyeddöntőjében. Az új szakmai stábnak azonban talán a rangadóknál is nagyobb kihívást jelentett a belső feszültségek kezelése, ugyanis Sadio Mané - német sajtóértesülések szerint - összeverekedett csapattársával, Leroy Sanéval.

"Elképesztő nyomás van a játékosokon és előfordul a labdarúgásban, hogy ezt a nyomást egy játékos nem úgy kezeli, ahogy az a legszerencsésebb. Nyilvánvalóan nem jó, hogy ez megtörtént. De én azt gondolom, mind a játékosok nagyon-nagyon profi módon kezelték, mind a csapat. És azt gondolom, nekünk is sikerült a lehető legrövidebb úton megtalálni a legmegfelelőbb megoldásokat, hogy minél hamarabb tiszta lappal tudjunk indulni és a lehető legkevésbé zavarja ez a történés a csapatnak a felkészülését" - mondta az incidensről Lőw.

A teljes interjú az M4 Sport vasárnap 22 órakor kezdődő Sport7 című műsorában lesz hallható.