Döntöttek a foci-vb bohócbírójának a jövőjéről

FC Barcelona Vs Girona FC - La Liga Barcelona Spotify Camp Nou La Liga 2023 Girona Mateu Lahoz One Person Three quarter lenght Spanish La Liga FC Barcelona Girona FC Spotify Camp Nou Stadium April 10th 2023 Horizontal FOOTBALL REFEREE
The referee Mateu Lahoz during the Spanish La Liga match between FC Barcelona v Girona FC at Spotify Camp Nou Stadium in Barcelona, Spain, on April 10th, 2023. (Photo by Gongora/NurPhoto) (Photo by Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságon nevetség tárgyává váló spanyol játékvezető, Mateu Lahoz a következő szezonban már nem vezethet mérkőzést a La Ligában.

A hírek szerint a spanyol fociszövetség játékvezetői bizottságának elnöke, Medina Cantalejo tájékoztatta 46 éves Lahozt, hogy a következő idényben már nem kell mérkőzést vezetnie a La Ligában. Rajta kívül egy másik spanyol bíró, Carlos Del Cerro Grande szolgálataira sem számítanak a jövőben, ám a videóbíró szerepkörében még tevékenykedhetnek mindketten.

A 2008-ban debütáló Mateu Lahoz több mint 280 meccset vezetett a spanyol élvonalban, továbbá az UEFA és a FIFA is rendszeresen alkalmazta őt nemzetközi kupamérkőzéseken.

Számos botrányos mérkőzése közül kiemelkedik a tavalyi katari vb negyeddöntője, a Hollandia-Argentína találkozó,

amelyen 18 sárga lapot mutatott fel a két csapat tagjainak, majd szilveszterkor a Barcelona-Espanyol spanyol bajnokin is bohócot csinált magából.

Forrás