Lefejelte a focistát a bíró: amikor a játékvezetőt kellett volna kiállítani - videók

Hartlepool United v Wycombe Wanderers - FA Cup Emirates FA Cup FA Cup Hartlepool United vs Wycombe Wanderers Saturday 6th November 2021 Soccer Horizontal FOOTBALL
Referee, Darren Drysdale, interacts with Luke Molyneux of Hartlepool United during the FA Cup match between Hartlepool United and Wycombe Wanderers at Victoria Park, Hartlepool on Saturday 6th November 2021. (Photo by Will Matthews/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Premier League hétvégi fordulójában a legnagyobb visszhangot egy hivatalos személy megmozdulása váltotta ki. A Liverpool-Arsenal rangadó félidejében Constantine Hatzidakis partjelző nemes egyszerűséggel lekönyökölte a hazaiak egyik játékosát. Véletlenről szó sem lehetett, az asszisztens ellen vizsgálat indult. Ha valami, akkor az vígasztalhatja, hogy nincs egyedül a balhés bírók listáján, mutatjuk a díszes társaság legnagyobb lókötőit.

Constantine Hatzidakis

Kezdjük a legfrissebb esettel. A Premier League vasárnapi rangadójának első félidejéen Paul Tierney játékvezető kiosztott négy sárga lapot, azaz a szereposztásnak megfelelő volt a pályán a feszültség. Félidőben éppen az öltözőbe vonultak a csapatok, amikor a hazaiak játékosa, Andrew Robertson még valamit szóvátett Hatzidakis sporttársnál, aki válaszul állcsúcson könyökölte.

A döbbenettől lefagyott Robertson az egyik közelében lévő csapattársát kérdezte, hogy látta-e mi történt, mert ő maga sem akarta elhinni, hogy ez valóban megtörtént. De meg ám, sőt Robertson a reklamálásért még egy sárga lapot is kapott.

Az angol szövetség játékvezetői testülete közölte, hogy kivizsgálja az esetet. Később a közleményében azt írta: nem fogja jelölni Hatzidakist egyetlen mérkőzésre sem addig, amíg a vizsgálat le nem zárul.

A játékosok szakszervezete közben feszült figyelemmel várja a fejleményeket, és kíváncsiak rá, hogy vajon ő is olyan súlyos büntetést kap-e, mint a Fulham szerb csatára, Alekszandar Mitrovics, aki a Manchester United elleni FA-kupameccs után rontott rá a bíróra, amiért nyolc meccsre meszelték el.

Fernando Hernández Gómez

Egy átlagos spanyol név Latin-Amerikában, a gazdája azonban korántsem átlagos. Nem tudjuk, milyen környékről származik a belevaló mexikó játékvezető, de valószínűleg nem olyan vidékről, ahol szép szóval igyekeznek elsimítani a nézeteltéréseket. Április 2-án a Club Améria - León miközben a vendégek egyik játékosának felmutatott egy sárga lapot, még arra is volt érkezése, hogy Lucas Romerót, a León szélsőjét térddel ott rúgja meg, ahol annak a legjobban fáj...

Hernández Gómez szakmaiatlan viselkedése 12 fordulóra szóló eltiltást eredményezett.

Tony Chapron

Öt év elteltével is nehezen hiszünk a szemünknek, de az legalább a francia játékvezető mellett szól, hogy jól láthatóan már tettének pillanatában belátta, hogy mekkora marhaságot csinált. 2018. január 14-én a Nantes - Paris Saint-Germain mérkőzésen a 91. percben a fővárosiak vezettek egy kontrát, a visszafutó hazai védő, Diego Carlos pedig talán csak nem figyelt, és felrúgta az előtte loholó Chapron sporttársat. Aki ezt annyira zokon vette, hogy egyet hengeredve a gyepen rögtön törlesztett, és ő is megpróbálta felrúgni a brazilt.

Hogy teljes legyen a bosszú, még egy sárgát is felmutatott Diego Carlosnak, akinek ez már a második volt, így megkapta a pirosat is. A találkozót követően azonban a fegyelmi bizottság is működésbe lépett: a brazil védő piros lapját törölték, Tony Chapron pedig hat hónapig nem vezethetett mérkőzést.

Darren Drysdale

Vissza Angliába, az időpont 2021 februárja, a helyszín Ipswich. Az angol harmadosztály (League One) szikrázóan kemény összecsapásához a játékvezető is igyekezett felnőni, aki talán ennek jegyében tette, amit tett. A 90. percben a reklamáló hazai Alan Judge-ot válaszul lefejelte, majd még egy sárga lapot is adott neki.

Drysdale játékvezető végül egy piros lappal koronázta meg a tevékenységét. Az angol liga fegyelmi bizottsága ekkor még egészen megengedő volt: a játékvezető megúszta annyival, hogy levették a következő heti Southend-Bolton mérkőzésről.

Alexis Meza

Dél-amerikai versenyzőt egy ilyen összeállításban legyőzni szinte lehetetlen. Ezúttal is erre a földrészre kerül a dicstelen trófea, méghozzá Argentínába, ahol egy 2017-es Ocampo Fabrica - Huracán Santa Fe-kupa mérkőzésen szabadult el a pokol. Mégpedig azt követően, hogy Alexis Meza a második sárga lapot is felmutatta Carlos Godoynak, aki erre pofonok sorozatával reagált, de bíró sem maradt adósa, állta az ütéseket, majd ő is támadásba lendült, amiből egy formás kis tömegverekedés alakult ki végül.

Észak-Amerikában is zajlik az élet

2022 júliusában a kanadai Edmontonban egy fiú kosárlabdameccsen nem bírtak magukkal a résztvevők. Olyat már láttunk, hogy a pályán reklamál egy szülő, de olyat még nem nagyon, hogy váratlanul a helyszínre érkezik egy bíró, és irgalmatlanul kiüti az egyik szülőt.

A rendőrségi jelentés szerint a pórul járt szülő percekig feküdt eszméletlenül a hatalmas sunyi pofon után