Vágólapra másolva!
Felfüggesztették az a játékvezetőt, aki a bolíviai élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Atletico Palmaflor és a Blooming hétfői összecsapásán nem kevesebb mint 42 percet hosszabbított.

Borzalmas körülmények között rendezték meg a találkozót, mivel a meccs előtt annyi eső esett. Ennek ellenére az Atletico Palmaflor a hajrában már 2-0-ra vezetett, és úgy tűnt már csak néhány perc választja el a csapatot a győzelemtől, de a vendégek a 86. percben szépítettek.

A videóbírók egy esetleges lesállás miatt vizsgálták a gólt, végül a játékvezető 17 perc után úgy döntött, hogy megadják a találatot. Várható volt, hogy a hosszabbításban a hosszú vizsgálódást beleszámítják, ám a várt 18-20 perc helyett 42 perc lett.

A parázs hangulatú ráadásban még egy kis dulakodás is volt, ami után Julio Fernando Gutierrez játékvezető két játékost is kiállított a Blooming csapatából. Ennek ellenére a vendégek José Luis Sinisterra révén egyenlíttek, de végül az Atletico örülhetett, ugyanis a 128. percben lőtt góllal megnyerték a meccset.

Négy perccel később aztán Gutierrez végre megfújta a sípját, és 132 percnyi játék után véget vetett a mérkőzésnek.

- nyilatkozta a meccs után a Palmaflor edzője, Evo Morales, aki nem volt elégedett a játékvezetővel.

Azóta hivatalossá vált, hogy a bolíviai labdarúgó-szövetség vizsgálatot indított bundagyanú miatt, Gutierrez játékvezetőt és további öt asszisztenst pedig felfüggesztette.