Megható üzenettel köszönte meg a Fradi focistája a fantasztikus szurkolást - fotó

BOTKA Endre
Leverkusen, 2023. március 9. Piero Hincapie, a német csapat játékosa (b) és a ferencvárosi Botka Endre a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében, a Bayer Leverkusen - Ferencváros első mérkőzésen a leverkuseni BayArenában 2023. március 9-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Ferencváros 2-0-s vereséget szenvedett csütörtökön a Bayer Leverkusen vendégeként a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A magyar csapatot többezer szurkoló kísérte el Németországba, a drukkerek fantasztikus hangulatot teremtettek a BayArénában, a 90 perc alatt végig leszurkolták a hazai csapatot. Nem csoda, hogy a Fradi játékosa, Botka Endre a találkozó után a közösségi oldalán üzent is a drukkereknek.

"Köszönjük szépen az egész meccsen át tartó fantasztikus szurkolást! Vigyázzatok magatokra a hazaúton!"

- írta az Instagram-sztoriba feltöltött fotóhoz a magyar válogatott védő, aki sajnos a sárga lapjai miatt kihagyja a jövő hét csütörtöki (21.00), budapesti visszavágót.

Botka Endre megköszönte a szurkolást Forrás: instagram.com/botka_endre21/

Ez már csak azért is nagyon rossz hír, mert a sérülések miatt egyébként is nagyon nehéz helyzetben van Sztanyiszlav Csercseszov.

A visszavágót jövő csütörtökön a Puskás Arénában rendezik, amely egyúttal a május 31-i finálé helyszíne is lesz.

Európa-liga, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
Bayer Leverkusen (német)-Ferencváros 2-0 (1-0)
Leverkusen, BayArena, 24 ezer néző, v.: Davide Massa (olasz)
gólszerzők: Demirbay (10.), Tapsoba (86.)
sárga lap: Demirbay (38.), Wirtz (76.), Kossounou (83.), illetve Marquinhos (45.), Zachariassen (49.), Botka (76.), Civic (93.)

Bayer Leverkusen: Hradecky - Kossounou, Tapsoba, Tah, Hincapie - Frimpong, Amiri, Demirbay - Diaby (Hlozek, 71.), Azmun (Adli, 60.), Wirtz (Schick, 89.)

Ferencváros: Dibusz - Botka (Wingo, 87.), Knoester, Abena, Civic - Vécsei, Esiti - Traoré (Frederiksen, 87.), Zachariassen, Marquinhos (Gojak, 78.) - R. Mmaee