Váratlanul lemondta a válogatottságot a világbajnoki érmes sztárfocista

Croatia v Belgium - FIFA World Cup Qatar 2022 Belgium,Croatia,FIFA World Cup Qatar 2022 Horizontal
DOHA, QATAR - DECEMBER 01: Andrej Kramaric (9) and Marko Livaja (14) of Croatia in action against Timothy Castagne (21) and Toby Alderweireld (2) of Belgium during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group F match between Croatia and Belgium at Ahmad Bin Ali Stadium in Doha, Qatar on December 01, 2022. Serhat Cagdas / Anadolu Agency (Photo by Serhat Cagdas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Belga sajtóértesülések szerint nem lép többet pályára a belga labdarúgó-válogatott színeiben Toby Alderweireld, aki a csapattal 2018-ban világbajnoki bronzérmet szerzett.

A bejelentése azért is meglepő, mert a katari világbajnokság után Alderweireld még arról beszélt, hogy a folytatásban is a Vörös Ördögök rendelkezésére áll.

Toby Alderweireld a Tottenhammel és az Atléticóval is játszott BL-döntőben Forrás: AFP/Paul Ellis

A 34 éves hátvéd 2009 óta 127 mérkőzésen lépett pályára a belga válogatottban, ezeken összesen 5 gólt szerzett, közülük az egyiket a Magyarország elleni 2016-os Eb-nyolcaddöntőben.

Az Ajax, az Atlético Madrid és a Tottenham korábbi játékosa jelenleg a Royal Antwerp csapatában játszik, és elmondása szerint innentől csak a klubja sikereire szeretne koncentrálni.