Vágólapra másolva!
Szerdán este a labdarúgó MOL Magyar Kupa második negyeddöntőjében az NB II-es Budafok 2-0-ra legyőzte a Kisvárda csapatát a Promontor utcai stadionban, ezzel Mátyus János csapata bejutott a legjobb négy közé. 

A Budafok az őszi szezonban sokáig a másodosztály kiesőzónájában tanyázott, augusztus végén aztán Csizmadia Csaba helyére a korábbi magyar válogatott hátvédet, Mátyus Jánost nevezték ki vezetőedzőnek. Mátyus irányításával a Budafok elkezdte gyűjtögetni a pontokat, mostanra pedig már a 11. helyen áll az NB II-ben, a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében pedig a Ferencvárost kiverő Iváncsa csapatát búcsúztatta.

Mátyus János, a Budafok vezetőedzője Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A találkozó esélyese az OTP Bank Ligában harmadik helyen álló Kisvárda volt, azonban Török László csapata a tavaszi szezonban még csak egy meccset tudott nyerni, így azt nem lehetett állítani, hogy a szabolcsi együttes bombaformában várta volna a találkozót.

A Budafok remekül kezdte a meccset, és már a kilencedik percben megszerezte a vezetést.

A Kisvárda megpróbálta rövid passzokkal kihozni a labdát a térfeléről, de Beke Péter labdát szerzett a tizenhatoson belül, az alapvonalról visszatálalt az érkező Nándori Botondnak, aki hat méterről a jobb alsó sarokba lőtt.

A budafoki Nándori Botond gólöröme a Kisvárda elleni meccsen Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az NB II-es csapat vezetőgólja után a Kisvárda átvette a játék irányítását, de komoly helyzetet nem tudott kialakítani.

Az első félidő utolsó percében aztán a semmiből növelte az előnyét a Budafok.

Kalmár Olivér adott egy labdát a jobb szélen felfutó Nándorinak, aki középre centerezett, a berobbanó Beke pedig öt méterről a jobb alsó sarokba pöckölte a labdát.

Danijel Petkovic, a Kisvárda kapusa mindkét gólt a jobb alsóba kapta Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A második félidőben a kétgólos hátrányba került Kisvárda ment előre, de komoly helyzeteket nem tudott kialakítani, ellenben a Budafok előtt óriási területek nyíltak, így az NB II-es csapat több életveszélyes kontrát is vezetett, és közelebb állt a harmadik gól megszerzéséhez, mint a szabolcsi csapat a szépítéshez.

A Kisvárda próbálkozott, de a második játékrészben csak egy kaput eltaláló lövése volt, ráadásul a Budafok kapusának egyszer sem kellett bravúrt bemutatnia a mérkőzésen, így az NB II-es csapat teljesen megérdemelten jutott tovább a legjobb négy közé.

A Budafok ezzel beállította története legjobb szereplését a sorozatban, a 2016/17-es idényben a Ferencvárossal szemben búcsúzott az elődöntőben.

MOL Magyar Kupa, negyeddöntő:
Budafoki MTE (II)-Kisvárda FC 2-0 (2-0)
gólszerzők: Nándori (9.), Beke (45.)