Vágólapra másolva!
A Ferencváros a német Bayer Leverkusennel játszik a labdarúgü Európa-liga nyolcaddöntőjében. Az FTC sportigazgatója, Hajnal Tamás szerint két teljesen más mérkőzés vár a csapatra, mint a korábbi kettő volt. Megszólalt német csapat sportigazgatója, Simon Rolfes is.

A magyar csapat először március 9-én, csütörtökön 18.45-től idegenben, 16-án, szintén csütörtökön pedig 21 órától Budapesten, a Puskás Arénában lép pályára. Az FTC sportigazgatója, Hajnal Tamás a fradi.hu-nak beszélt a várakozásairól.

"Nagy kihívás lesz ez számunkra. A Bundesliga élcsapatával találkozunk, még akkor is, ha a Leverkusen mostani helyezése nem ezt mutatja.

Most is láthattunk tőlük két látványos mérkőzést a Monaco ellen, szóval nagyon nehéz dolgunk lesz" - mondta Hajnal.

Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója szerint más meccsek jönnek, mint a korábbiak voltak Forrás: fradi.hu

Az FTC és a Bayer Leverkusen a 2021-2022-es szezonban már találkozott a csoportkörben. Akkor Németországban 2-1-re kikapott a Fradi, hazai pályán viszont 1-0-ra nyert. Hajnal Tamás kitért arra is, hogy mennyiben lesz más ez a párharc, mint az előző kettő volt.

"Több szempontból is más lesz a két mérkőzés. Akkor a csoportkörben találkoztunk, most viszont az

- mondta, majd hozzátette, ismerik a környezetet, tudják, hova érkeznek és mindent megtesznek azért, hogy a legjobban felkészüljenek erre a párharcra.

Simon Rolfes nem becsüli le a Fradit Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / firo Sportphoto/Jurgen Fromme

A német csapat sportigazgatója, Simon Rolfes is beszélt a sorsolásról, sőt, kiemelte, várja, hogy ismét találkozzon kollégájával, Hajnal Tamással.

"Jó ellenfelet kaptunk. A Ferencváros megnyerte a Monaco előtt a csoportjukat, amely egy igen erős együttes, tapasztaltuk is az elmúlt hetekben. Nem olyan régen játszottunk a Fradival, mindkét meccs szoros volt, így kemény feladat vár ránk, vonzó kihívás lesz, az biztos.

Nagyon tudatosan kell nekivágnunk a párharcnak. Fontos, hogy már az első, itthoni összecsapáson is jó eredményt érjünk el, és akkor nagy önbizalommal utazhatunk a budapesti visszavágóra" – mondta el Simon Rolfes.