Amputált lábú játékos kapta a Puskás-díjat - videó

fbl award Horizontal
Warta Poznan's Polish player Marcin Oleksy delivers a speech after receiving the FIFA Puskas Award for best goal during the Best FIFA Football Awards 2022 ceremony in Paris on February 27, 2023. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A lengyel Marcin Oleksy nyerte az év legszebb góljáért járó Puskás Ferenc-díjat, melyet hétfőn a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) párizsi gáláján adtak át.

Az amputált lengyel játékos a mankójára támaszkodva ollózott a kapuba a lengyelországi Warta Poznan-Stal Rzeszow mérkőzésen, ennek köszönhetően kapta meg a díjat. A találatot ide kattintva tekinthetik meg.

„A futball családja segített a legnehezebb pillanatokban, hogy megmutassam: ilyen gólt tudok szerezni" – mondta a boldog győztes, aki Alessandro Del Pierótól és Carli Lloydtól vette át az elismerést.

Marcin Oleksy meghatódva hálálkodott a díj elnyerése után Forrás: AFP/Franck Fife

A FIFA február elején szűkítette le a 11-es listát háromfősre a világszervezet honlapjára beküldött szurkolói szavazatok alapján, ezután egy szakmai testület döntött a győztesről.

A maradék két jelölt közül az egyik a Tottenhamben légióskodó Richarlisonnak a katari világbajnokságon a szerbek elleni, akrobatikus mozdulattal, félfordulattal elért gólja volt, amelyet korábban a vb legszebb góljának is megválasztottak.

A másik legyőzött jelölt a francia Olympique Marseille-t erősítő Dimitri Payet volt, aki még áprilisban a görög PAOK ellen 25 méterről lőtt nagyszerű kapásgólt a Konferencia-ligában.