Csodálatos élőképpel mondtak köszönetet a földrengés áldozatainak segítőknek a török szurkolók

Trabzonspor v Basel - UEFA Conference League 2023,Basel,Soccer,Trabzonspor,UEFA Conference League Horizontal
TRABZON, TURKIYE - FEBRUARY 16: Trabzonspor fans display a choreography to express their gratitude towards the countries that dispatched search and rescue teams to assist in the aftermath of the devastating earthquakes in Turkiye, ahead of the UEFA Conference League match between Trabzonspor and Basel in Trabzon, Turkiye on February 16, 2023. Hasan Tascan / Anadolu Agency (Photo by Hasan Tascan / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A Trabzonspor először lépett pályára a rendkívül súlyos, több tízezer ember életét követelő földrengés óta és a török klub szurkolói az áldozatok mellett nem felejtettek el megemlékezni azokról sem, akik a mentési munkálatokban vagy egyéb módon segítettek.

A Trabzon az Európa-ligában a Fradi mögött harmadik lett a csoportjában, így került át az Európai Konferencialigába, ahol csütörtök este a Basel csapatát fogadta. Az 1-0-ra megnyert meccs előtt a törökök fanatasztikus élőképpel mondtak köszönetet a földrengés után segítséget nyújtó nemzeteknek.

Az élőképen egy mentő kezében van egy kisgyerek, valamint egy mentőkutya is van a képen és a férfi sisakján ott vannak a nemzetek, akik segítette a mentésben, köztük a magyar zászló is.

Ami az eredményeket illeti, a Fiorentina 4-0-ra nyert a Braga otthonában, így magabiztos előnnyel várhatja a párharc jövő heti visszavágóját.

Az AEK Larnaca a 65. percben csereként pályára lépő Nikolics Nemanjával a soraiban nyert otthon 1-0-ra az ukrán Dnyipro ellen, a párharc első felvonásán a hazaiak másik magyar játékosa, Gyurcsó Ádám sérülése miatt nem volt a keretben.

Konferencia-liga, nyolcaddöntőbe jutásért, első mérkőzések:

Braga (portugál)-Fiorentina (olasz) 0-4 (0-1)
g: Jovic (45+1., 60.), Cabral (79., 90.)
kiállítva: Tormena (55., Braga)

Qarabag (azeri)-Gent (belga) 1-0 (0-0)
g: Leandro Andrade (78.)

Trabzonspor (török)-Basel (svájci) 1-0 (0-0)
g: Larsen (65.)

Bodö/Glimt (norvég) - Lech Poznan (lengyel) 0-0

SS Lazio (olasz)-CFR Cluj (román) 1-0 (1-0)
g: Immobile (45+4.)
kiállítva: Partic (15., Lazio)

AEK Larnaca (ciprusi)-Dnyipro (ukrán) 1-0 (0-0)
g: Garcia (85.)

Sheriff Tiraspol (moldovai)-Partizan Beograd (szerb) 0-1 (0-1)
g: Gomes (45.)
kiállítva: Vujacic (50., Partizan Beograd)

Ludogorec (belga)-RSC Anderlecht (belga) 1-0 (1-0)
g: Igor Thiago (9.)

A visszavágókat egy hét múlva rendezik.