Kiderült, mikor temetik el Pelét

Pelé galéria, foci, 2022.12.29., világbajnok brazil labdarúgó, Annees 1950 - Annees 50 - Annees cinquante Novecento Anni Cinquanta Ritratto 20 20e 20eme XX XXe XXeme siecle 20 20th XX XXth century Photographie Farabola 20 20o XX XXo secolo Ventesimo secol
Pelé au moment de la Coupe du Monde 1958 en Sučde. (Photo by leemage / Leemage via AFP)
Vágólapra másolva!
Kedden a Sao Paulótól 70 kilométerre fekvő Santosban helyezik végső nyugalomra Pelét, a brazilok legendás labdarúgóját, aki hosszú betegség után csütörtökön hunyt el 82 éves korában.

Korábbi klubja, az FC Santos azt közölte, hogy a végső búcsúztatón csak a közeli hozzátartozók vesznek részt.

Hétfőn kora reggel a koporsót átszállítják a Sao Pauló-i kórházból a tengerparti városba, ahol az egyesület stadionjának játékterén felravatalozzák, hogy helyi idő szerint 10 órától a szurkolók leróhassák kegyeletüket.

Másnap Santos utcáin halad majd a temetési menet, amely a tervek szerint elhalad Pelé 100 éves édesanyjának háza előtt is.

Kedden Santosban lesz Pelé temetése Forrás: AFP

Pelé a Santosban mutatkozott be a felnőtteknél, majd vált világklasszis játékossá, a csapatot közel húsz évig, 1956 és 1974 között erősítette. Pályafutását a New York Cosmosban zárta le, amelyben 1975 és 1977 között három idényben is szerepelt. Klubjaival szerzett trófeái mellett legnagyobb sikereit a válogatottal érte el, amellyel 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben is világbajnok lett. Ez rajta kívül más labdarúgónak még nem sikerült.

A legendás futballista az utóbbi években többször is kórházi kezelésre szorult, tavaly vastagbélrákot diagnosztizáltak nála. A Sao Pauló-i Albert Einstein Kórház csütörtökön - magyar idő szerint este - közölte a halálhírét.