Vágólapra másolva!
November 3-án ünnepli 70. születésnapját Kisteleki István, az MLSZ korábbi elnöke, aki az elmúlt évtizedekben a magyar labdarúgás megkerülhetetlen szereplője volt. Kistelelki a Sportal TV-nek adott hosszabb (és tegyük hozzá: enyhén szólva megmosolyogtató) interjút, melyben arról is beszélt, hogy véleménye szerint a Ferencváros 2006-os NB I-ből való kizárása kellett ahhoz, hogy a klub oda jusson, ahol ma tart. Vagyis, hogy a nyilvánvalóan abszurd, a Gyurcsány-korszakhoz kapcsolódó döntés miatt sikeres a Fradi, nem pedig Kubatov Gábor elnöksége vagy éppen a világ egyik legjobb edzője, Csercseszov miatt.

A Fradi akkori kizárása azt jelentette, hogy 1901 óta először a zöld-fehérek nélkül rendezték meg meg az élvonalbeli bajnokságot.

A Fradinak meg kellett tisztulnia" - kezdte Kisteleki, aki utólag úgy érzi, hogy a Fradi kizárása nem volt jó döntés, de igazságos volt. (Ezt természetesen azóta is meglehetősen sokan vitatják,)

Kisteleki István jelenleg az NB III-as BVSC-Zugló szakmai igazgatója Forrás: bvsc.hu

„Rengeteg ellenszelünk volt utána minden területen, mert ezt meghúztuk. Talán az MLSZ-nek ezt nem kellett volna ennyire keményen felfogni.

Ha nagyon-nagyon meg akarnám ideologizálni, segítettünk a Fradinak. De nem volt jó, és nem is biztos, hogy újra megcsinálnám" - tette hozzá Kisteleki István.

A Fradi ezt követően három szezont játszott az NB II-ben, majd 2009-ben visszajutott az élvonalba. Azóta a zöld-fehérek öt bajnoki címet és négy Magyar Kupát nyertek. A Fradi a legutóbbi négy szezonból egyszer a Bajnokok Ligája főtáblájára jutott, háromszor pedig a második európai kupasorozat, az Európa-liga csoportkörében játszott. Az idei szezonban ráadásul a magyar bajnokcsapat az El-csoportja élén végzett, így bejutott a tavasszal esedékes nyolcaddöntőbe.