Élete utolsó meccse után a pályán zokogott az argentin focilegenda - videó

Vágólapra másolva!
A Real Madrid és a Juventus korábbi sztárja, Gonzalo Higuaín lejátszotta élete utolsó profi futballmérkőzését. A visszavonuló csatárt a meccs után elöntötték az érzelmek és nem tudta visszatartani a könnyeit.

A 34 éves argentin támadó - aki 2020 szeptembere óta futballozott David Beckham csapatában, az észak-amerikai profi focibajnokságban (MLS) szereplő Inter Miamiban - utolsó mérkőzését a New York City együttese ellen játszotta a playoffban, amely 3-0-ra nyert és továbbjutott. Ezzel eldőlt, hogy a visszavonulását már korábban bejelentő játékosnak ez lett az utolsó profi mérkőzése, a lefújást követően el is öntötték az érzelmek a pályán Higuaínt.

A gólerős csatár a River Plate együttesében kezdte a karrierjét, majd Fabio Capello irányítása idején került a Real Madridhoz, a klub színeiben háromszor lett spanyol bajnok.

Később a Napolihoz igazolt, ahol remekül ment neki a játék, a 2015/2016-os szezonban rekordnak számító 36 találattal lett a Serie A gólkirálya.

Higuaín 2016-ban 90 millió euróért szerződött a Juventushoz, amellyel szintén három bajnoki címet hódított el, majd a Milanban és a Chelsea-ben is megfordult, aztán 2020-ban igazolt Amerikába. Az argentin válogatottban 75-ször szerepelt és 31 alkalommal volt eredményes, a 2014-es vb-n ezüstérmes lett a nemzeti csapattal.