Vágólapra másolva!
Az olasz La Gazzetta Dello Sport értesülése szerint megtalálták azt a Juventus és Cristiano Ronaldo által aláírt titkos dokumentumot, amelyben a klub közel 20 millió eurót ígért az ötszörös aranylabdás csatárnak, annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány csúcspontján fizetéscsökkentéseket jelentett be.

A Juventus ellen hamis könyvelés és a piac felé történő hamis kommunikáció miatt folyik vizsgálat. A gyanú szerint a torinói klubnál meghamisították a 2019-es, 2020-as és 2021-es mérleget, ezért az ügyészség 16 vezetőbeosztású ember - köztük Andrea Agnelli elnök és Pavel Nedved alelnök - ellen folytat nyomozást.

A nyomozók azt is próbálják bizonyítani, hogy a Juventus játékosai a koronavírus-járvány csúcspontján, 2020 márciusában valójában nem mondtak le négyhavi bérükről, hanem még három hónapig kaptak fizetést, miután magánokiratokat írtak alá a Juventusszal.

Cristiano Ronaldo rengeteg pénzt keresett a Juventusnál is Forrás: Anadolu Agency/2018 Anadolu Agency/Giulio Lapone

A Guardia Di Finanza, az olasz pénzügyi rendőrség a klub és a játékosok közötti megállapodások után kutatott. A Juventus vezetőinek tavaly decemberi lehallgatásaiból fény derült egy titkos dokumentumra, amelynek elméletileg nem kellett volna léteznie. A Gazzetta szerint a nyomozók most megtalálták a Ronaldo és a klub által aláírt dokumentumot.

A beszámoló szerint a Juventus 19,9 millió euró kifizetését ígérte Ronaldónak akkor is, ha elhagyja a klubot. A torinói ügyészség úgy tudja, hogy a két fél által elfogadott kifizetés nem volt szabályosan bejegyezve a Juventus pénzügyi kimutatásában.

A La Stampa hétfőn arról számolt be, hogy a Manchester United csatárát megkérték, hogy tisztázza álláspontját, de nem volt hajlandó beszélni a torinói ügyészséggel.