Világsztár edző érkezhet a kirúgott Thomas Tuchel helyére a Chelsea-hez

fbl Horizontal CELEBRITY FULL LENGTH
Paris Saint-Germain's Argentinian head coach Mauricio Pochettino reacts during the French L1 football match between Paris-Saint Germain (PSG) and Lens (RCL) at The Parc des Princes Stadium in Paris on April 23, 2022. (Photo by Alain JOCARD / AFP)
Vágólapra másolva!
A Chelsea irányítói szerdán menesztették posztjáról Thomas Tuchelt, a labdarúgócsapat német vezetőedzőjét, amelyet követően a magyar másodedző, Lőw Zsolt jövője még bizonytalan. A hírek szerint nem kell sokáig várni az új edző bejelentésére, világsztár tréner ülhet le a kispadra.

A klub az új vezetőedző kinevezéséig nem ad ki újabb közleményt.

"A Chelsea edzői csapata tartja az edzéseket és készíti fel a csapatot a következő mérkőzésekre, a klub pedig

- közölte a Chelsea.

Mauricio Pochettino lehet a Chelsea edzője Forrás: AFP/Alain Jocard

A brit sajtó szerint a Tottenham Hotspur és a PSG volt mestere,

az argentin Mauricio Pochettino lehet Tuchel utódja.

A londoni gárda nem kezdte jól az idényt, a bajnokságban három győzelem, egy döntetlen, két vereség a mérlege - ezzel a hatodik helyen áll -, kedden este pedig nagy meglepetésre 1-0-ra kikapott a Dinamo Zagreb otthonában a Bajnokok Ligájában.

A korábban a Borussia Dortmundot és a Paris Saint-Germaint vezető Tuchel 2021 januárja óta irányította a Chelsea-t - 99 mérkőzésen ült a kispadon -, a másodedzője Lőw Zsolt volt. Az első szezonjában megnyerte a BL-t a Kékekkel, az előző idényt pedig a harmadik helyen zárta a Premier League-ben amellett, hogy az FA Kupában és a Ligakupában is döntőt játszhatott, igaz, 11-esekkel mindkét fináléban alulmaradt a Liverpoollal szemben.

A nyári átigazolási időszakban a Chelsea költötte a legtöbb pénzt Európában, közel 300 millió dollárért vett új játékosokat.