Olaszországban áll edzőnek az aranylabdás focilegenda

fbl award Horizontal HEADSHOT
Italian former football player Fabio Cannavaro poses upon arrival to attend the 2021 Ballon d'Or France Football award ceremony at the Theatre du Chatelet in Paris on November 29, 2021. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
A 2006-ban vb-győztes és Aranylabdával díjazott Fabio Cannavaro nemsokára az olasz másodosztályban szereplő Benevento edzője lesz.

Az olasz válogatott legendás hátvédje legutóbb a kínai bajnokságban szereplő Guangzhou Evergrande csapatának volt a vezetőedzője, és hamarosan Európában is debütálhat trénerként.

A labdarúgással kapcsolatos hírekben általában jól értesült Fabrizio Romano szerint 2006 aranylabdása két éves szerződést köt a Serie B-ben szereplő Benevento együttesével.

A 49 éves szakember Kínában bajnokságot és Szuperkupát is nyert a csapatával az ott töltött négyéves időszaka alatt.

Cannavaro játékosként a világ legjobb középhátvédjei közé tartozott. A Napoliban, a Parmában, az Interben, a Juventusban és a Real Madridban is megforduló védő legnagyobb sikerét az olasz válogatottal érte el 2006-ban, amelynek csapatkapitányaként világbajnok lett. Ugyanebben az esztendőben a FIFA kitüntette az év legjobbjának járó Aranylabdával is.

Forrás