Vágólapra másolva!
Az olaszok Eb-győztes sztárfocistája, Giorgio Chiellini egy interjúban együttérzését fejezte ki amiatt, hogy a Manchester United csapatkapitánya, Harry Maguire kiszorult a kezdőcsapatból. A Los Angeles FC játékosa azt állította, hogy túl sokat várnak az angol válogatott védőtől.

Az Európa-bajnok olasz válogatott Angliával és Magyarország ellen zárja a Nemzetek Ligája küzdelmeit. A pénteki találkozó előtt a válogatottól idén visszavonult Chiellini beszélt az angolok sokat kritizált védőjéről, Harry Maguire-ről, aki a Manchester Unitedben idén partvonalra került.

Harry Maguire-nek az angol válogatottban egyelőre biztos helye van Forrás: AFP/Oli Scarff

Egy játékos piaci értéke olyan dolgoktól is függ, amelyeket nem lehet irányítani. A válogatottnál Stones-szal jó párost alkotnak. Persze, Maguire nem egy Rio Ferdinand, de attól még elég jó játékos. Ez a helyzet nem az angolok malmára hajtja a vizet. Hiszen, ahhoz, hogy megnyerd a világbajnokságot, nem fér bele, hogy a kulcsjátékosoknak problémái legyenek, az pedig biztos, hogy Maguire az angolok egyik legjobbja" – vélekedett az angol védő helyzetéről Chillieni.

Az angol válogatott jelenleg két ponttal a csoport utolsó helyén áll, a biztos bennmaradáshoz pedig meg kell nyernie a hátralévő két meccsét Olaszország és Németország ellen.