A válogatott egykori hőse lett az új perui szövetségi kapitány

fbl Horizontal
Cruz Azul's head coach Juan Reynoso (R) gives instructions to Julio Dominguez (L) during the Mexican Clausura 2022 Tournament football match against America at the Azteca stadium in Mexico City, on April 30, 2022. (Photo by CLAUDIO CRUZ / AFP)
Vágólapra másolva!
Juan Reynosót nevezték ki kedden a perui labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának.

Az 52 éves szakember játékosként csapatkapitánya volt az együttesnek, most pedig a perui szövetség bejelentése szerint azzal a céllal vette át az irányítást, hogy kijuttassa a válogatottat a 2026-os világbajnokságra.

Reynoso Ricardo Garecát váltja, akinek vezetésével Peru 1982 óta először volt vb-résztvevő 2018-ban. Az argentin szakvezetőnek aztán az idei, Katarban sorra kerülő tornára nem sikerült kivezetnie a válogatottat, így júliusban a perui szövetség közölte, hogy nem hosszabbítanak vele szerződést.

Reynoso 1986 és 2000 között 84 alkalommal játszott a válogatottban, edzőként pedig legutóbb a mexikói Cruz Azul együttesét irányította, amely a vezetésével 1997 után először nyert bajnoki címet tavaly.

Peru az ötödik helyen zárt a dél-amerikai vb-selejtezőben, majd a júniusi interkontinentális pótselejtezőn 11-esekkel alulmaradt Ausztráliával szemben.