Csak kínos döntetlenre futotta a BL-ben hazai pályán a horvát sztárcsapatnak

Dinamo Zagreb vs Shkupi - UEFA Champions League Qualification Dinamo Zagreb,Shkupi,sports Horizontal
ZAGREB, CROATIA - JULY 19: Blerton Sheji (3) of Shkupi in action during the UEFA Champions League Qualification match between Dinamo Zagreb and Shkupi at Stadion Maksimir in Zagreb, Croatia on July 19, 2022. Stipe Majic / Anadolu Agency (Photo by Stipe Majic / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Az északír Linfield FC hazai pályán 1-0-ra legyőzte a norvég Bodö/Glimtet a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában, a párharc első mérkőzésén.

Az előző idényben az Európa Konferencialiga csoportkörében a José Mourinho által irányított AS Romát 6-1-re legyőző, és ezzel a portugál edző karrierjének legsúlyosabb pofonját kiosztó norvég bajnok ugyan lényegesen többet birtokolta a labdát, a kapura lövések számában is 18-7-re "nyert", de a meccs egyetlen gólját a Linfield szerezte a 83. percben Kirk Millar révén.

A Dinamo Zagreb sem lehet büszke a teljesítményére: a horvát sztárcsapat a ugyan a 86. percben 0-1-ről a maga javára fordított az északmacedón Skupi elleni zágrábi meccset, azonban a vendégek a három perccel később kiegyenlítettek, és kedvező helyzetből várhatják az egy hét múlva esedékes visszavágót.

A bolgár bajnok Ludogorec könnyedén intézte el az ír bajnokot, a svéd Malmö viszont nem kis meglepetésre kikapott a litván fővárosban.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, első mérkőzések:
Linfield FC (északír)-Bodö/Glimt (norvég) 1-0 (0-0)
Dinamo Zagreb (horvát)-KF Skupi (északmacedón) 2-2 (1-1)
PFC Ludogorec (bolgár)-Shamrock Rovers (ír) 3-0 (2-0)
FC Midtjylland (dán)-AEK Larnaca (ciprusi) 1-1 (0-0)
Pjunik Jereván (örmény)-F91 Dudelange (luxemburgi) 0-1 (0-0)
Qarabag FK (azeri)-FC Zürich (svájci) 3-2 (2-0)
Zalgiris Vilnius (litván)-Malmö FF (svéd) 1-0 (0-0)