Amerikába igazolhat a Juventus sztárfocistája

Juventus v Hellas Verona FC - Serie A NurPhoto General news Soccer Soccer Match February 6 2022 6th Februay 2022 Horizontal SPORT
Giorgio Chiellini of Juventus FC during the match between Juventus FC and Hellas Verona FC on February 05, 2022 at Allianz Stadium in Turin, Italy. Juventus won 2-0. (Photo by Massimiliano Ferraro/NurPhoto) (Photo by Massimiliano Ferraro / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Juventus hátvédje, Giorgio Chiellini nyáron elhagyhatja a torinói sztárcsapatot és az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) folytathatja pályafutását.

A rutinos középhátvéd jelenlegi szerződése 2023 júniusában jár le, és mivel még nem hosszabbított a Juventusszal, könnyen elképzelhető, hogy már idén a váltás mellett dönt.

Chiellini azért is igazolhat az MLS-be, mert a Toronto FC csapatában futballozik egyik legjobb barátja, a korábban szintén Juve-játékos Sebastian Giovinco, valamint olasz válogatottbeli csapattársa, Lorenzo Insigne is szívesen folytatná karrierjét az Egyesült Államokban.

A 38 éves védő profiként eddig csak Olaszországban futballozott. Chiellini a Livornóban kezdte pályafutását, majd a Fiorentinához került és 2005 óta a Juventus játékosa.

A veterán labdarúgó kilencszer nyert bajnokságot a torinói sztárcsapattal, az olasz válogatottal - amelynek színeiben eddig 116 meccsen játszott - tavaly nyáron Eb-győztes lett.

Forrás