Vágólapra másolva!
A spanyol El Confidencial állítása szerint Gerard Piqué, az FC Barcelona védője és Luis Rubiales, a Spanyol labdarúgó-szövetség elnöke összefogott, hogy több milliós jutalékot szedjenek be a Szuperkupa szaúdi megrendezéséért.

A Barcelona védője a Kosmos nevű cégén keresztül évi négy millió eurót kapott volna Szaúd-Arábiától a spanyol Szuperkupa megrendezéséért, amiért összekötőként tevékenykedett a Spanyol labdarúgó-szövetséggel összehozott üzletben. Az El Confidencial azt állítja, hogy olyan beszélgetésekhez, dokumentumokhoz és hangfelvételekhez jutott hozzá, amelyekből kiderül, hogy Piqué és Rubiales többmilliós jutalékot kért a spanyol Szuperkupa szaúdi megrendezéséért.

A lap azt állítja, hogy Luis Rubiales nyomást gyakorolt a rijádi hatóságokra, hogy a Kosmoson keresztül akár 24 millió eurót is kicsikarjanak a Barcelona játékosának azért, hogy az Szaúd-Arábiában rendezzék a négyes tornát, ezt követően pedig megpróbálta eltitkolni a játékos részvételét a szerződésben.

Gerard Piqué az üzleti életben is rendkívül aktív Forrás: AFP/Bryan R. Smith

A szerződés kiköti, hogy a spanyol Szuperkupa szaúdi rendezése bármikor semmis lehet, ha a Kosmos nem kapja meg időben a neki járó pénzt.

A Szuperkupa-akták olyan hanganyagokat tartalmaznak, amelyben Rubiales gratulál Piquének, amikor a Szaúd-Arábiával kötött üzletet véglegesítették:

Nagy ölelés, köszönök mindent, és itt vagyok, ha bármire szükséged van" - mondja Rubiales Piquének.

Luis Rubiales, a Spanyol labdarúgó-szövetség elnöke Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Az El Confidencial egy olyan beszélgetést is lehozott, ahol az anyagiakról esik szó.

- mondta Piqué Rubialesnek.

A történetnek biztosan lesz folytatása. Mindenesetre Miguel Ángel Galán Castellanos, a Spanyol Edzőképző Központ (CENAFE) elnöke feljelentette a korrupcióellenes ügyészségen Luis Rubialest és Gerard Piquét, akiket "magánszemélyek közötti korrupcióval, kitéréssel, megvesztegetéssel és hűtlen kezeléssel" vádol.