Vágólapra másolva!
A három magyar válogatott játékost, Gulácsi Pétert, Szoboszlai Dominikot és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig idegenben 4-0-ra legyőzte a másodosztályú Hannover csapatát a Német Kupa negyeddöntőjében, így bejutott a legjobb négy közé.

Gulácsi Péter és Willi Orbán ezúttal is a kezdőben kapott helyett, ám Szoboszlai Dominik csak a kispadon kapott helyet.

Willi Orbán a lipcsei védelem oszlopa volt Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Daniel Reinhardt

A lipcseiek gyakorlatilag az első perctől kezdve uralták a mérkőzést és a fölény a 17. percben góllá is érett Christopher Nkunku révén. Aztán öt perccel később egy kiugratás után a francia játékos egy az egyben maradt a kapussal, eltolta a labdát, majd egy pimasz csellel még egy hazai védőt is elküldött végül közelről az üres kapuba gurított, ezzel már kettővel vezetett a Leipzig. Nkunku pályafutása harmadik gólját szerezte a Német Kupában.

A Hannover a második félidőben ugyan mindent megtett a szépítésért, de a 67. percben Leimer végleg eldöntötte a továbbjutás kérdését, majd a végeredményt André Silva állította be.

Christopher Nkunku két, míg André Silva egy góllal vette ki a részét a Leipzig győzelméből Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / SVEN SIMON/Anke Waelischmiller/Sven Simon

Szoboszlai Dominik a kétgólos Nkunku helyére állt be a 76. percben.

A hátralévő időben már egyértelműen mindkét csapat a lefújást várta, a Leipzig nem akart, a Hannover pedig egyszerűen képtelen volt támadni, így végül a Leipzig magabiztosan jutott az eldődöntőbe.

A Leipzig 2019-ben és tavaly is döntőt játszott a kupában, a trófeát azonban még nem sikerült elhódítania.

Az elődöntő sorsolását vasárnap tartják, a mérkőzésekre április 19-én és 20-án kerül sor, míg a finálét május 21-én a berlini Olimpiai Stadionban rendezik.

Eredmények, Német Kupa, negyeddöntő:
Hannover-RB Leipzig 0-4 (0-2)
gól: Nkunku (17., 22.), Laimer (68.), A. Silva (73.)