Hatalmas botrány a Galatasaray-Barcelona meccsen

Galatasaray v Barcelona - UEFA Europa League Barcelona, UEFA Europa League,Galatasaray,Turkey,Istanbul, Nef S Horizontal
ISTANBUL, TURKIYE MARCH 17: Players of Barcelona celebrate after scoring a goal during the UEFA Europa League round of 16 match between Galatasaray and Barcelona at Nef Stadium in Istanbul, Turkiye on March 17, 2022. Onur Coban / Anadolu Agency (Photo by ONUR COBAN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Európa-liga nyolcaddöntőjének visszavágóján a Barcelona fantasztikus meccsen 2-1-re győzött a Galatasaray otthonában, és bejutott a legjobb nyolc közé. A meccs kis híján félbeszakadt, miután a hajrában a török szurkolók megdobálták Jordi Albát, aki válaszul kirúgta közéjük a labdát.

A katalán sztárcsapat az első mérkőzést szinte végigtámadta a Camp Nouban, de csak gól nélküli döntetlent ért el, így a félelmetes hangulatot teremtő török szurkolók előtt kellett kiharcolnia a továbbjutást Isztambulban, ahová ritkán járnak nyerni az ellenfelek.

Fantasztikus hangulatot teremtettek a hazai szurkolók Forrás: AFP/Kemal Aslan

Bafetimbi Gomis, majd Frenkie De Jong helyzeteivel indult a remek iramban, eseménydúsan kezdődő mérkőzés. A várakozásoknak megfelelően Xavi együttese birtokolta többet a labdát, de a helyenként kőkeményen futballozó törökök megindulásaiban is benne volt a veszély.

A 28. percben felrobbant a stadion, a Galatasaray egy szöglet után megszerezte a vezetést a csapatkapitány, Marcao gyönyörű csukafejesével.

Marcao a gólöröm hevében a szögletzászlót is szétrúgta Forrás: AFP/Kemal Aslan

Nyomott az egyenlítésért a Barca, és a 37. percben Pedri révén be is talált.

A 19 éves középpályás két védőt is fantasztikus cselekkel fektetett el, majd higgadtan passzolt a jobb alsó sarokba.

Az első félidő utolsó Barca-helyzetéből kis híján gólt szerzett Pierre-Emerick Aubameyang, de ívelt fejese a felső lécre pattant, maradt az 1-1. A második játékrészt szinte azonnal góllal kezdte a vendégcsapat, amely megfordította az állást.

Inaki Pena két hatalmas védést mutatott be egymás után, ám De Jong okosan visszafejelt labdája után Aubameyang közeli lövését már nem védhette.

Pedri és Aubameyang góljaival fordított a Barcelona Forrás: AFP/Kemal Aslan

Nem adta fel a Galatasaray, az 58. percben Patrick Van Aanholt 23 méterről leadott lövése kis híján a bal felső sarokban kötött ki. A hajrában is becsülettel küzdöttek a törökök, de a katalánok uralták a játékot és jól védekeztek. Az utolsó percekben feszültebbé vált a hangulat, egy bedobásnál Jordi Albát megdobálták a szurkolók. A Barcelona hátvédje kétszer sem volt hajlandó elvégezni a bedobást, majd kirúgta a nézők közé a labdát - amire az olasz bíró neki adott sárga lapot.

A folytatásban újabb gól már nem esett, a Barcelona egy fantasztikus hangulatú meccsen, gyönyörű gólokkal fordított a Galatasaray ellen, és 2-1-es összesítéssel továbbjutott a negyeddöntőbe.

Európa-liga, nyolcaddöntő, visszavágók:

Galatasaray (török)-FC Barcelona (spanyol) 1-2 (1-1)
gólok: Marcao (28.), illetve Pedri (37.), Aubameyang (50.)
Továbbjutott: az FC Barcelona 2-1-es összesítéssel.

Crvena zvezda (szerb)-Glasgow Rangers (skót) 2-1 (1-0)
gólok: Ivanic (10.), Ben Nabouhane (93., 11-esből), illetve Kent (56.)
Továbbjutott: a Glasgow Rangers 4-2-es összesítéssel.

AS Monaco (francia)-Braga (portugál) 1-1 (0-1)
gólok: Disasi (90.), illetve Ruiz (20.)
Továbbjutott: a Braga 3-1-es összesítéssel.

Bayer Leverkusen (német)-Atalanta (olasz) 0-1 (0-0)
gól: Boga (91.)
Továbbjutott: az Atalanta kettős győzelemmel 4-2-es összesítéssel.