Vágólapra másolva!
Kedden este a labdarúgó MOL Magyar Kupa első negyeddöntőjében az NB I-es Paksi FC 1-0-ra legyőzte a harmadosztályban szereplő Kazincbarcika csapatát a Kolorcity Arénában.

A Kazincbarcika az egyetlen harmadosztályú csapat volt a sorozatban, és elképesztően nehéz ellenfelet kapott, mert azt a Paksot fogadta, amely magasan a legtöbb gólt lőtte az NB I-ben. Persze, a borsodiak nem voltak teljesen esélytelenek, mivel magabiztosan, kilencpontos előnnyel vezetik az NB III Keleti csoportját, mindhárom idei bajnokijukat három-három lőtt góllal megnyerték. Igaz, a lőtt gólok tekintetében a Paksnak sincs oka a panaszra, az előző öt bajnokiján négyszer ért el három, egyszer két találatot, legutóbb a MOL Fehérvárnak lőtt hármat, vagyis előzetesen gólzáporos meccsre volt kilátás a kazincbarcikai stadionban.

A Kazincbarcika már a meccs elején nekirontott a Paksnak, de Bognár György csapata jól védekezett, így a hazai együttes nem tudta megszerezni a vezetést. Negyedórát követően a Paks átvette a játék irányítását, a Tolna megyei csapat több komoly helyzetet is kidolgozott, de a befejezések nem voltak elég pontosak, talán azért is, mert az NB I-es góllövőlista élén álló Ádám Martin ezúttal csak a kispadon foglalt helyet.

A második félidő elején elmaradtak a helyzetek, helyette viszont rengeteg kemény belépő volt, ezekből pedig a Paks jött ki rosszabbul. Az első félidőben Kinyik Ákos szenvedett agyrázkódást egy ütközés után, így a paksi játékost mentő vitte el a szünetben. A helyére beálló Tamás Olivért pedig az 57. percben kellett lecserélni szintén sérülés miatt.

A Paks megszenvedett a Magyar Kupában az NB III-as Kazincbarcika ellen Forrás: paksifc.hu

A folytatásban veszélyesebben játszott a Paks, köszönhetően a szünetben beálló Ádám Martinnak, aki a 70. percben megszerezhette volna a vezetést a csapatának, de a 11 méteres bombája elkerülte a kapu jobb oldalát.

A 73. percben megszerezte a vezetést a Paks.

Egy jobb oldali szöglet után Lenzsér Bence hatméteres fejesét Megyeri Gábor óriási bravúrral kapufára ütötte, de a kipattanó pont Szabó János fejére pattant, aki közelről a kapuba stukkolt.

A hajrában kinyílt az addig jól védekező Kazincbarcika, így a Paksnak több nagy helyzete is volt. A legnagyobb Böde Dániel előtt adódott a 90. percben, de Megyeri óriási bravúrral védte a korábbi magyar válogatott támadó közeli lövését. A hosszabbításban a hazaiak még megpróbáltak egyenlíteni, de a Paks megtartotta az egygólos előnyét, így Bognár György csapata jutott be elsőként a Magyar Kupa elődöntőjébe.

Magyar Kupa, negyeddöntő:
Kolorcity Kazincbarcika SC (NB III)-Paksi FC 0-1 (0-0)
Kazincbarcika, Kolorcity Aréna: 1000 néző, v.: Szilágyi
Kolorcity Kazincbarcika SC: Megyeri - Szemere, Ur, Dvorschák, Székely - Heil, Nagy J., Szabó B. (Schildkraut, 86.), Sinanovic - Ádám F. (Pinyaskó, 60.), Kristófi (Rjaskó, 72.)
Paksi FC: Nagy G. - Szabó J., Lenzsér, Kinyik (Tamás O., 26.; Haraszti, 57.), Kovács N. - Kesztyűs (Papp K., a szünetben), Windecker, Kocsis B. - Nagy R. (Ádám M., a szünetben), Pethő (Böde, 76.), Sajbán
gólszerző: Szabó J. (73.)
sárga lap: Heil (14.), Nagy J. (49.), illetve Papp K. (75.)