A Chelsea BL-győztes focistája meglepő döntésre készül a katari foci-vb előtt

fbl Horizontal CHAMPIONS LEAGUE FOOTBALL
Callum Hudson-Odoi ott akar lenni a katari foci-vb-n
Vágólapra másolva!
A Chelsea 21 éves futballistája, Callum Hudson-Odoi a ghánai válogatottban akar játszani, amennyiben az afrikai ország nemzeti csapata kijut a katari labdarúgó-vb-re.

A londoni sztárcsapat BL-győztes támadója a korosztályos csapatok után az angol felnőttválogatottban eddig háromszor lépett pályára, de a tavalyi Európa-bajnokságra nem vitte magával Gareth Southgate szövetségi kapitány.

A ghánai felmenőkkel rendelkező Hudson-Odoi megteheti, hogy másik nemzeti csapatot válasszon magának, mert az angol válogatottban a 21. születésnapja előtt debütált. Hasonlóra volt már példa korábban a Premier League-ben, Wilfred Zaha és Ademola Lookman az elefántcsontparti, illetve a nigériai válogatott mellett döntött az angol helyett.

Callum Hudson-Odoi ott akar lenni a katari foci-vb-n Forrás: AFP/Adrian Dennis

A londonworld.com megírta, hogy Hudson-Odoi az utóbbi nyolc hónapban kétszer is Ghánába utazott, ahol a miniszterelnökkel is találkozott, valamint ghánai celebek és zenészek társaságában is feltűnt.

A 21 éves játékos a világbajnokságról nem szeretne lemaradni, ezért azt a döntést is kész meghozni, hogy az angol válogatottnál jóval szerényebb képességű ghánai nemzeti csapatban szerepeljen,

mert mindenképpen ott akar lenni Katarban.