Vágólapra másolva!
Nem mindennapi jelenet zajlott le vasárnap este a Belenenses-Vitoria de Guimaraes portugál bajnoki labdarúgó-mérkőzésen. A ráadás utolsó perceiben egygólos hazai vezetésnél a vendégek Európa-bajnok sztárfocistája, Ricardo Quaresma felkapta a földön fetrengő ellenfelét és a karjaiban próbálta levinni a pályáról.

A hazai együttest csupán néhány perc választotta el a győzelemtől, amikor a Belenenses középpályása, Afonso Sousa elfeküdt a pályán és látványosan próbálta húzni az időt. Arra azonban biztosan nem számított, hogy az ellenfél rutinos játékosa, Ricardo Quaresma majd a saját kezébe veszi az irányítást. Szó szerint, ugyanis az Európa-bajnok portugál támadó segítőkészen lehajolt, felkapta a földön fekvő játékost és a karjaiban igyekezett levinni a pályáról, hogy ott ápolhassák tovább.

A Belenenses játékosai erre meglehetősen dühösen reagáltak és tiszteletlennek tartották Quaresma megmozdulását. Sousa végül a saját lábán hagyta el a játékteret, míg a 38 éves támadó sárga lapot kapott az akciójáért.

Qauresma segédkezet nyújtott ellenfelének Forrás: Twitter

A hosszabbítás utolsó percei leperegtek, a Belenenses pedig megnyerte a találkozót. A hazaiaknak ez mindössze a harmadik sikerük volt ebben a szezonban, így érthető, hogy mindent elkövettek a győzelem érdekében.