A Real Madrid nyerte a spanyol szuperkupát

fbl Horizontal
Real Madrid players celebrate the opening goal during the Spanish Super Cup final football match between Athletic Bilbao and Real Madrid on January 16, 2022, at the King Fahd International stadium in the Saudi capital of Riyadh. (Photo by AFP)
Vágólapra másolva!
Vasárnap este, Rijádban csapott össze a spanyol szuperkupa döntőjében a Real Madrid és az Athletic Bilbao. A meccset végül 2-0-ra nyerte a Real Madrid.

Az első félidőben Luka Modric lőtt egy szép gólt, ami azt is jelentette, hogy a 36 éves és 4 hónapos játékos az elmúlt 45 év legidősebb madridi gólszerzője lett.

A meccs sorsát Karim Benzema döntötte el, aki már a Barcelona elleni elődöntőben is gólt szerzett. A francia csatár ezúttal tizenegyesből volt eredményes.

A Real Madrid nyerte a spanyol szuperkupát Forrás: AFP/-

A 87. percben Militao kezére fejelték a labdát, ami után a védő piros lapot, a Bilbao tizenegyest kapott. A büntetőt Raul Garcia középre lőtte, de Courtois bravúrral, lábbal védeni tudott.

Az utolsó percekben beállt Marcelo is, aki a sikernek köszönhetően már a 23. trófeáját gyűjtötte be a fővárosiak játékosaként, amivel beérte a klublegenda Paco Gentót, aki hosszú ideje egyedül vezette az örökranglistát.