Lázadoznak a Manchester United játékosai az új edző ellen

fbl Horizontal
Manchester United's Portuguese striker Cristiano Ronaldo (R) shakes hands with Manchester United German Interim head coach Ralf Rangnick as he leaves the game, subsituted during the English Premier League football match between Manchester United and Burnley at Old Trafford in Manchester, north-west England, on December 30, 2021. - Manchester United won the game 3-1. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Wolverhampton Wanderers elleni hétfői bajnoki vereség után egyre hangosabbak azok a hírek, miszerint valami komoly gond van a Manchester United öltözőjében.

A Wolverhampton 1980 után először tudott győzni az Old Traffordon, azaz a hétfői volt a vendégek első sikere a MU pályáján a Premier League 1992-es indulása óta. A hazai csapat kilátástalanul játszott, egy kapufán (Bruno Fernandestől) és Ronaldo lesgólján kívül egyszer találták el a kaput, amikor a 95. percben a vendégek kapusa bravúrral védte előbbi játékos lövését. A Wolves elleni vereség a hasonlóan roppant gyenge játékkal elért, és csak Edinson Cavani késő góljával kiharcolt Newcastle United elleni 1-1-es döntetlent követte - a két meccs után pedig már egyre hangosabban szűrődik ki a MU öltözőjéből, hogy valami nincs rendben.

A Sky Sports cikke szerint több játékos is elégedetlen a novemberben kirúgott Ole Gunnar Solskjaer helyére szinte megváltóként érkező Ralf Rangnick munkájával.

Először persze mindenki a hangadónak tartott, legnagyobb sztárt, Cristiano Ronaldót említi, mint, aki a német ellen dolgozik, bár az ő munkamoráljával nehezen fér össze, hogy ne szakadjon meg a pályán. Persze ettől még az öltözőben lehet más a véleménye, és a hírek szerint nem győzték meg a Rangnicktól eddig látottak.

Ronaldónak nem Rangnick lesz a kedvenc edzője Forrás: AFP/Oli Scarff

Ugyancsak nem tetszik a német stílusa, sőt az általa tartott edzések sem Anthony Martialnak. A Solskjaer alatt jobbára a cserepadot koptató francia azt hitte, kaphat egy új esélyt, de látva az elmúlt egy hónapban történteket már nagyon elkívánkozik az Old Traffordról.

A Wolves elleni vereség után a kellően önkritikusan nyilatkozó ("gyengék voltunk, ennél több kell mindenkitől" és hasonlók) Luke Shaw azért annyit odaszúrt, hogy "majd az edzőnk kitalál valamit, hogy mit akar látni a pályán", ami nem úgy hangzik, mint az ezer százalékos bizalom.

A Sky Sports szakértője, a korábbi MU-játékos, Gary Neville már a Newcastle elleni meccset követően úgy fogalmazott, hogy nem tudja, mi "de valami nagyon nincs rendben az öltözőben". Szerinte a játékosok nem alkotnak közösséget, mindenki magáért játszik, és nem a csapatért, miközben a csapatkapitány, Harry Maguire egyáltalán nem úgy viselkedik, ahogy az egy kapitánytól elvárható lenne.